Política 28/01/2017

Santamaría dona credibilitat a Vidal i acusa la Generalitat de "vantar-se" de saltar-se la llei

"El govern no permetrà que Catalunya sigui la veu única dels que se salten la llei", diu la vicepresidenta de l'executiu espanyol

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría. EFE

MadridEl govern espanyol ha apujat el to contra la Generalitat pel cas Vidal. La vicepresidenta de l'executiu, Soraya Sáenz de Santamaría, ha donat credibilitat aquest dissabte a les declaracions de l'exsenador d'ERC i ha acusat el Govern de "vantar-se" de saltar-se la llei. "El govern [espanyol] no permetrà que Catalunya sigui l'única veu dels que se salten la llei", ha advertit la també ministra d'Administracions Territorials durant un acte del PP a Logronyo per presentar les seves ponències sobre política territorial de cara al congrés del partit, previst per al segon cap de setmana de febrer.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Igual que va fer ahir el president espanyol, Mariano Rajoy, i el portaveu de l'executiu, Íñigo Méndez de Vigo, ha emmarcat les declaracions de Vidal en la deriva "extravagant" i "extremista" de l'independentisme. "Es comença no complint les normes de convivència, la Constitució que van votar i de forma massiva els catalans, i s'acaba un dia en què un senador del partit que forma part de la Generalitat es vanta que allà és possible saltar-se lliurement els drets individuals dels ciutadans perquè el més important és la visió que tenen ells", ha dit Sáenz de Santamaría.

La vicepresidenta espanyola acusa la Generalitat d'aïllacionista i, a diferència del PP a Espanya, de no representar la voluntat de tots els catalans. Creu que el Govern vol "supeditar la vida, els drets i les opinions i el benestar dels catalans a una idea única, tancada i individual del que ells consideren que és Catalunya".

El lema del pròxim congrés del PP és "España adelante!" –que conté dues faltes d'ortografia, tant la manca d'un signe d'exclamació com d'una coma–. Els populars defensen que són l'únic partit que defensa els drets de tots els espanyols en qualsevol territori i que "pensen molt en els drets de totes les regions".

stats