Política 13/08/2019

Santi Vidal tramita la seva jubilació cinc mesos després de reincorporar-se com a jutge

L'exsenador d'ERC va estar inhabilitat tres anys per haver fet una proposta de Constitució catalana

Ara
2 min
Santi Vidal a l'estudi de casa seva.

BarcelonaEl magistrat i exsenador d'ERC Santiago Vidal ha impulsat la seva jubilació voluntària cinc mesos després de reincorporar-se al jutjat social 27 de Barcelona. Vidal va reclamar la plaça i el Consell General del Poder Judicial li va concedir fa cinc mesos, quan es van esgotar els tres anys d'inhabilitació per haver redactat una proposta de Constitució catalana. Ni mig any després, Vidal, que va fer 65 anys el 15 de juliol, ha sol·licitat al mateix òrgan la seva jubilació, malgrat que la llei el faculta per treballar fins als 70. Segons ha confirmat l'entorn del magistrat a Europa Press, la seva retirada es farà efectiva el 31 de desembre, perquè la proposta i els requisits establerts es van aprovar en l'última comissió permanent del Consell General del Poder Judicial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vidal va obtenir la seva plaça el març passat, després de complir els tres anys de suspensió que li va imposar el Tribunal Suprem per la proposta de Constitució catalana. El Suprem va reconèixer el dret de Vidal de reincorporar-se a la carrera judicial, malgrat que el va obligar a concursar per una plaça. Durant la seva suspensió, Vidal va exercir com a senador amb Esquerra Republicana, un càrrec del qual va dimitir arran de l'escàndol per les seves xerrades pel territori abans de l'1-O en què assegurava que el Govern disposava il·legalment de les dades fiscals dels catalans. Un episodi que va portar el jutjat 13 de Barcelona a obrir una macrocausa contra el referèndum de la qual, finalment, el jutge Vidal ha quedat exclòs tot i haver-ne estat l'origen.

Un cop recuperada la plaça, Santi Vidal ha estat el jutge del cas dels 'riggers', sobre la presumpta vulneració del dret a vaga dels treballadors de la Fira de Barcelona que afectava el festival Sónar. Santi Vidal va acabar desestimant la petició de mesures cautelars que reclamaven els treballadors habituals de l'empresa de muntatge d'escenaris i, per tant, va permetre tirar endavant el muntatge del festival Sónar.

stats