Política 21/05/2015

Santi Vila: "Vull que aquest matí ADIF posi una solució sobre la taula"

El conseller de territori i sostenibilitat diu a Rac1 que considera "inadmissible" que el 2015 "ningú estigui en condicions de garantir que això no tornarà a passar"

Ara
2 min
El conseller i el seu equip en un tren de Rodalies, en una imatge d'arxiu / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha exigit a ADIF que proposi avui mateix una solució que garanteixi que no es torni a repetir un col·lapse al sistema de Rodalies com el d'aquest dijous. De fet, ho exigirà en primera persona al president d'ADIF en una reunió aquest matí, segons ha explicat Vila en una entrevista a RAC1. Vila ha admès que "fins al migdia no es podrà dir que els trens han recuperat la normalitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això sí, Vila ha reivindicat la validesa de les inversions que ha anunciat últimament amb la ministra Ana Pastor. Per ell, "no és qüestió d'inversions en infraestructures", perquè "s'han orientat una serie inversions que s'han desplegat" sinó que l'important i "inadmissible", diu, és com és possible que en ple 2015 "hi hagi un problema de de software i ningú estigui en condicions de garantir que no tornarà a passar". Vila ha assegurat que el caos de Rodalies és exclusivament imputable a l'Estat i el gestor d'infraestructures, ADIF, que a diferència del servei, la gestió de la infraestructura no està cedida a la Generalitat.

Situació inadmissible

"No volem excuses de mal pagador", ha advertit Vila, que ha admès que "Renfe no pot prestar amb fiabilitat i garanties el servei", cosa que "no es pot tolerar de cap manera". Però per on passa la resolució definitiva dels problemes reiterats amb les Rodalies? "La solució de fons és que cal una autoritat governamental solvent, i ara no ho és". I ha tret pit amb la gestió que depèn de la Generalitat, per exemple, a Ferrocarrils de la Generalitat, entre altres. El conseller ha afirmat que ha parlat amb la ministra de Foment aquest matí per dir-li que la situació és "inadmissible i no es pot suportar com es presta el servei".

stats