Política 05/11/2013

Santi Vila: "El conjunt del Govern és moderat"

El conseller de Territori i Sostenibilitat considera que l'executiu d'Artur Mas "fa del diàleg i de la voluntat d'acord el seu ADN més genuí"

A. Solé / O. March
1 min
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, al dinar de l'Ateneu Barcelonès

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha assegurat aquest dimarts en un dinar a la Cambra de Comerç de Barcelona que "el conjunt del Govern és moderat" perquè "fa del diàleg i de la voluntat d'acord el seu ADN més genuí". "El moderantisme no és una adscripció ideològica: el moderat fa del diàleg una actitud per resoldre un determinat problema", ha assenyalat Vila.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exalcalde de Figueres, amb un punt d'ironia, ha definit d'aquesta manera el seu paper al llarg de les últimes setmanes: "Em vaig especialitzant a ser qui posa aigua al vi en les discussions més fervoroses". En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', Vila va alertar que el país "prendria mal" amb una declaració unilateral d'independència.

Privatitzacions de depuradores

Pel que fa a la presentació dels pressupostos, el conseller ha apuntat que "la recessió ha quedat enrere" i que "el pitjor moment de l'administració ja ha passat". "Ja no hi haurà noves retallades", ha apuntat Vila, que ha confiat en la "generació de nous ingressos".

Interpel·lat per noves privatitzacions que podrien afectar les depuradores, el conseller ha assegurat que, "honestament", "no pot contestar", però ha volgut deixar clar que seria "d'aficionats" seguir el mateix procés que amb la privatització d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL), ara als tribunals i engegada pel seu antecessor en el càrrec, Lluís Recoder.

Elogis de la Cambra de Comerç

L'encarregat d'obrir l'acte ha sigut el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, que ha elogiat el "perfil propi" del conseller, basat en la "moderació" i en el "diàleg". "El seu departament no s'ha quedat aturat", ha assenyalat Valls, que li ha insistit en el corredor mediterrani per millorar l'estat de l'economia catalana.

stats