Política 02/08/2019

Santiago Fisas i Josep Ramon Bosch renuncien a la militància del PPC en ple procés de gestació de la Lliga

L'exeurodiputat i l'expresident de Societat Civil Catalana lamenten que el partit "no ha sabut adaptar-se" a la realitat

Acn
1 min
Santiago Fisas, en el moment de fer la compra a en Francesc. RAFA GARRIDO / ACN

BarcelonaL'exeurodiputat del PPC Santiago Fisas i l'expresident de Societat Civil Catalana Josep Ramon Bosch han informat que es donen de baixa del partit per impulsar la creació de la Lliga Democràtica, un nou projecte d'àmbit català i de centredreta que preveuen que pugui concórrer a les pròximes eleccions. En l'escrit, tots dos són crítics amb el PP, que consideren que "no ha sabut adaptar-se a unes circumstàncies històriques que fan viure en un temps imprevisible". Fonts populars han confirmat a l'ACN que la carta anunciant la baixa els ha arribat aquest divendres.

La carta de Fisas i Bosch, que firmen conjuntament, manifesta "sense dubtes" la satisfacció de tots dos "pels anys passats" a la formació i envia també una salutació "emocionada" al president del PPC, Alejandro Fernández, a qui desitgen "tota la sort del món i els encerts". A la missiva hi exposen "la necessitat de fer un parèntesi per reflexionar sobre el futur" de Catalunya, que creuen que no poden dur a terme des de la militància.

Fisas va ser eurodiputat popular entre els anys 2009 i 2019 i prèviament havia sigut conseller de Cultura i Esports de la Comunitat de Madrid i secretari d'estat per a l'Esport. Bosch era el president de Societat Civil Catalana fins que en va assumir el relleu el també exmilitant del PPC Fernando Sánchez Costa.

stats