Política 24/04/2018

Una excandidata al Senat per Ciutadans arrenca cartells del CDR de Tarragona acompanyada d'un neonazi

La CUP denuncia la cooperació entre el partit de Rivera i grups ultres

Ara
1 min
Tuit de @NinaIvori

BarcelonaLa CUP ha denunciat la cooperació entre Ciutadans i grups neonazis arran d'un vídeo que es va difondre diumenge a les xarxes en què es pot veure Eva Sagardoy, que es va presentar com a candidata a les llistes de Ciutadans en les eleccions al Senat del 2016, amb un home amb tatuatges de simbologia neonazi arrencant cartells de la façana de l'Ajuntament de Tarragona després d'una empaperada popular convocada pel CDR de la ciutat.

A les imatges es pot veure que l'home porta un tatuatge a la mà amb un símbol de l'organització neonazi Hammerskin, d'estètica 'skinhead', coneguda per l'agressivitat dels seus membres i il·legalitzada a l'Estat des del 2009.

La CUP denuncia "l'estreta relació entre els partits que es manifesten per la unitat d'Espanya i els grups ultres" i considera que això explicaria "la impunitat" d'aquests grups en casos com el de la crema de l'Ateneu de Sarrià. En un comunicat a Facebook, els cupaires demanen explicacions a Arrimadas i pregunten a l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, del PSC, "què li sembla que un nazi li netegi la façana" del consistori.

stats