Política 08/03/2012

Una sentència obliga l'Ajuntament de Palafrugell a penjar la bandera espanyola

Un veí que estiueja a Calella va denunciar davant la subdelegació que el consistori només tenia penjada la senyera. L'alcalde actual, el socialista Juli Fernández, anuncia que acataran l'ordre immediatament

Acn
1 min

PalafrugellPoc després del cas de Sant Pol, el cas de Palafrugell. L'Ajuntament d'aquest municipi del Baix Empordà ha anunciat que acatarà una sentència de finals de febrer del jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona que l'obliga a penjar la bandera espanyola a la façana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cas es remunta a l'estiu del 2010, quan un veí que estiueja al municipi va entrar una instància a l'Ajuntament per demanar que la bandera espanyola es veiés al balcó de l'Ajuntament. L'alcalde d'aleshores, el republicà Sergi Sabrià, s'hi va negar i aquest veí va fer arribar el cas a la subdelegació del govern espanyol a Girona, que ho va denunciar davant la justícia. L'alcalde actual, Juli Fernández (PSC), ha afirmat que acatarà la sentència.

La bandera espanyola fa uns 20 anys que no és a la façana de la casa de la vila de Palafrugell. Però ara l'alcalde socialista assegura que no té "cap més opció" que complir la sentència i ja ha donat ordre per tal que, en els propers dies, la bandera espanyola i també l'europea siguin a la façana consistorial.

El veí que va denunciar el cas, que té una segona residència a Calella, va provocar que el cas acabés als jutjats, que esgrimeixen la llei de 1981 que regula l'ús de la bandera espanyola i d'altres banderes per fer-la posar.

Palafrugell va ser un dels 20 municipis gironins que Ciutadans-Partido de la Ciudadanía va denunciar l'estiu passat davant de la fiscalia per no tenir penjada la bandera espanyola.

stats