Política 23/04/2012

Les 10 sentències polítiques d'aquest Sant Jordi

Els polítics aprofiten la celebració per contestar a les paraules del president sobre la possible intervenció de Catalunya

Agències
2 min
Arur Mas / EFE

BarcelonaEls polítics han aprofitat la celebració de Sant Jordi per parlar amb els mitjans de comunicació. La majoria han respost a les paraules del president Mas sobre la possibilitat que l'Estat intervingui Catalunya. D'altres s'han limitat a parlar de Sant Jordi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alberto Fernández Díaz ha afirmat avui que "Sant Jordi reflecteix la Barcelona real, de respecte, convivència i pluralitat" i ha contraposat la imatge que avui presenta la capital catalana amb "la dels contenidors cremats" durant els disturbis del 29-M.

Artur Mas: "Si l'Estat intervé Catalunya, convocaré eleccions".

Oriol Junqueras: "ERC vol deixar clar que no té cap sentit que el govern català pacti sistemàticament amb el PP, un partit que fa tot el possible per perseguir la llengua catalana a tot arreu".

Duran i Lleida: "Jo crec que ens en sortirem d'aquesta, el Govern ho està fent bé, no hem de pensar en eleccions anticipades".

Joan Herrera ha assegurat que l'"amenaça" del president de la Generalitat, Artur Mas, d'avançar les eleccions és una "cortina de fum per amagar la inutilitat de les seves polítiques".

Alícia Sánchez-Camacho: "El que ha de fer [el president Mas] és donar més tranquil·litat i serenitat que garanteixi l'estabilitat del país".

Jordi Pujol ha acusat l'Estat de voler-se quedar Catalunya "a preu de saldo": "Durant 30 o 40 anys hem fet aportacions molt importants a la consolidació de la democràcia espanyola, que Espanya pogués entrar a la UE, que Espanya agafés una línia de creixement econòmic i d'increment molt important del benestar... Ho hem fet amb molta lleialtat i hem estat pagats i som pagats actualment amb molta deslleialtat".

Ciutadans ha reclamat que la festa de Sant Jordi es converteixi el Dia Nacional de Catalunya, en lloc de l'11 de setembre, perquè representa els valors de "convivència", "civisme", "pluralitat" i "bilingüisme", davant la "politització" i el "victimisme d'alguns" en la Diada.

Uriel Bertran ha dit que davant dels deutes de l'Estat amb Catalunya, el president Mas és "feble amb el poder de Madrid, que actua amb absoluta impunitat, deslleialtat i prepotència".

Pere Navarro: "Anar anunciant coses que podrien arribar a passar i al final no passen no és la millor manera de donar seguretat als catalans".

stats