Política 18/03/2015

David Fernàndez, sobre la sentència pel setge al Parlament: "Em sembla penalment excepcional, processalment anòmala i clarament política”

En declaracions a RAC1, Ernest Maragall la troba "desmesurada i fora de temps" i Montserrat Tura considera que ja "era estranya la sentència absolutòria de l'Audiència Nacional"

Ara
2 min
ABSOLUCIÓ AL JUTJAT
 L’Audiència Nacional va absoldre ahir els 19 acusats pel setge al Parlament del 15 de juny del 2011. Els indignats van encerclar el Parlament i aquell dia es van produir imatges insòlites, com ara l’arribada en helicòpter del president de la Generalitat, Artur Mas, i de la presidenta de la cambra, Núria de Gispert.

Barcelona"Em sembla penalment excepcional, processalment anòmala, clarament política, un precedent alarmant i un preludi inquietant del que pot venir". Així de contundent s'ha mostrat el diputat de la CUP David Fernàndez sobre la sentència del Suprem que anul·la l'absolució dels condemnats pel setge al Parlament el 15 de juny del 2011.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernàndez ha fet aquestes declaracions als micròfons d''El món a RAC1', i en el mateix programa també s'han expressat Ernest Maragall i Montserrat Tura, dos dels diputats que eren al Parlament el dia del setge.

Maragall s'ha alineat amb la postura de Fernàndez i ha assegurat que la sentència li sembla "malament, desmesurada, fora de lloc i fora de temps", alhora que també la qualifica de "política". L'exconseller ha considerat que l'única cosa que va passar aquell dia és que "vam trigar una mica més a arribar [al Parlament]", però ha subratllat que "la sessió es va fer igualment". En aquest punt s'ha preguntat: "Això vol dir tres anys de presó? Estem tots bojos o què passa?". Alhora, ha conclòs: "Continuo pensant que primer és la dignitat de les persones i, després, la de les institucions".

Per la seva banda, la també exconsellera Montserrat Tura ha assegurat que discrepa "lleugerament" de Maragall i Fernàndez i ha subratllat que ja "era estranya la sentència absolutòria de l'Audiència Nacional". En aquest sentit, ha recordat que "els diputats vam renunciar a iniciar qualsevol acció de caràcter personal" i que "és només l'honor de la institució el que es posa sobre la taula".

La sentència del Suprem anul·la l'absolució de l'Audiència Nacional, i condemna a tres anys de presó 8 dels joves que van participar en el setge.

stats