SETGE AL PARLAMENT
Política 17/03/2015

El Suprem anul·la l'absolució de vuit acusats del setge al Parlament i els condemna a tres anys de presó

L'alt tribunal critica que l'Audiència Nacional va incórrer en un manifest error en donar prevalença als drets de la llibertat d'expressió i de reunió per sobre del de la representació parlamentària

ángeles Vázquez
1 min
ABSOLUCIÓ AL JUTJAT
 L’Audiència Nacional va absoldre ahir els 19 acusats pel setge al Parlament del 15 de juny del 2011. Els indignats van encerclar el Parlament i aquell dia es van produir imatges insòlites, com ara l’arribada en helicòpter del president de la Generalitat, Artur Mas, i de la presidenta de la cambra, Núria de Gispert.

MadridEl Tribunal Suprem ha condemnat per delicte contra les institucions de l'Estat a tres anys de presó vuit dels dinou absolts pel setge al Parlament. En una sentència feta pública avui, l'alt tribunal argumenta que l'Audiència Nacional va incórrer en un manifest error en donar prevalença al dret a la llibertat d'expressió i el dret de reunió davant del dret de participació dels ciutadans a través dels seus legítims representants en l'òrgan legislatiu.

El Suprem recorda que delimitar aquests drets "exigeix resoldre les tensions derivades de la seva respectiva convergència mitjançant una dosificació que, en la mesura del possible, no imposi el sacrifici gratuït d'uns enfront d'altres". I considera que els acusats van contribuir amb la seva acció a reforçar la violència i intimidació patida pels diputats autonòmics impedint el normal desenvolupament de les seves respectives funcions representatives. Aquests actes eren la concreció del lema de la manifestació, encaminada a paralitzar l'activitat del Parlament.

stats