Política 03/09/2019

La mesa avala que el síndic comparegui en comissió per la seva suposada vinculació amb el cas 3%, però no en un ple

Ciutadans havia demanat una sessió plenària extraordinària, però la mesa ho ha rebutjat perquè no està previst en el reglament

Ara
1 min
El síndic de greuges, Rafael Ribó, abans d’explicar un informe al Parlament.

BarcelonaLa mesa del Parlament ha rebutjat aquest dimarts que el síndic de greuges, Rafael Ribó, comparegui en un ple extraordinari a la cambra catalana, tal com va sol·licitar Ciutadans. Segons fonts parlamentàries, la petició del partit taronja no s'ha admès a tràmit perquè "no està prevista al reglament". La mesa, però, sí que ha avalat la compareixença de Ribó a la comissió d'afers institucionals que ell mateix va sol·licitar per donar explicacions sobre la seva suposada vinculació amb el cas del 3%.

Tant el partit taronja com el PSC van demanar al Síndic que donés la cara per explicar el seu suposat viatge amb l'exdiputat de CiU Ramon Camp, l'actual delegada de la Generalitat als països nòrdics, Francesca Guardiola, l'exdirector d'Infraestructures.cat Josep Antoni Rosell i l'empresari Jordi Soler, aquests dos últims investigats a l'Audiència Nacional. De fet, els socialistes van sol·licitar que es convoqués urgentment la comissió d'afers institucionals perquè Ribó expliqués aquestes informacions.

Segons la Guàrdia Civil, tots ells haurien anat a la final de la Champions del 2015 que va disputar el Barça contra el Juventus a Berlín en un viatge privat que hauria costat 39.900 euros i que s'hauria pagat en tres trams de 13.300 euros facturats a tres empreses diferents: Electromecànica Soler, Grup Soler Constructora i Soler Global Service, totes de l'empresari encausat.

stats