Política 14/08/2019

Cs i PSC demanen la compareixença de Ribó al Parlament per la seva suposada vinculació amb el cas 3%

Segons 'El Periódico', hauria assistit a la final de Champions convidat per un empresari investigat

Ara
2 min
El síndic de greuges, Rafael Ribó, abans d’explicar un informe al Parlament.

BarcelonaCiutadans i el PSC reclamen la compareixença del síndic de greuges, Rafael Ribó, perquè doni explicacions de les informacions que el vinculen al cas 3% que s'investiga a l'Audiència Nacional. Segons ha publicat aquest dimecres 'El Periódico', al sumari de la causa hi consta una fotografia en què apareix l'exdiputat d'ICV-EUiA al Parlament al costat d'un avió privat, juntament amb l'exdiputat de Convergència Ramon Camp, l'actual delegada de la Generalitat als països nòrdics, Francesca Guardiola, l'exdirector d'Infraestructures.cat Josep Antoni Rosell i l'empresari Jordi Soler, aquests dos últims investigats a l'Audiència Nacional, entre d'altres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la Guàrdia Civil, tots ells haurien anat a la final de la Champions del 2015 que va disputar el Barça contra el Juventus a Berlín en un viatge privat que hauria costat 39.900 euros i que s'hauria pagat en tres trams de 13.300 euros facturats a tres empreses diferents: Electromecànica Soler, Grup Soler Constructora i Soler Global Service, totes de l'empresari encausat. En un nou informe, l'institut armat ratifica indicis que tenia el jutge José de la Mata, exposats en un document del mes de març publicat a 'El País', en el qual apuntava noves modalitats en la trama presumptament corrupta. "Es realitzaven invitacions a persones de l'entorn del partit polític investigat [Convergència] i de les administracions adjudicatàries per assistir a presenciar diversos esdeveniments de lleure, com és el cas d'invitacions per al desplaçament, allotjament i assistència a partits de futbol o obres teatrals".

Soler va confessar davant el magistrat que havia realitzat pagaments a fundacions de Convergència i la xifra se situaria en els 664.604 euros entre el 2008 i el 2015. L'empresari hauria declarat que per aconseguir obres a la "Catalunya interior" calia estar en una "llista", cosa que no havia dit a ningú. "El meu avi deia que a la Guerra Civil quan mataves un pollastre calia amagar les plomes perquè el veí no sabés que havies matat un pollastre", va dir en seu judicial, segons 'El Periódico'.

Davant d'aquestes informacions, els socialistes han insistit amb la compareixença de Ribó i han anunciat que sol·licitaran que es convoqui urgentment la comissió d'afers institucionals perquè el síndic doni explicacions "com més aviat millor". Segons ha informat el PSC, el 5 de juny aquesta comissió ja havia aprovat una sol·licitud de compareixença però encara no s'ha realitzat. Des de Cs, la líder del partit a Catalunya, Lorena Roldán, ha assegurat que demanaran un ple extraordinari. "Seria gravíssim que qui ha de defensar tots els catalans hagués acceptat un viatge de 39.900 euros de la mà del clan de Convergència", ha piulat.

stats