Política 09/09/2017

Les sindicatures electorals de demarcació per a l'1-O també es posen en marxa

La infraestructura per al referèndum segueix avançant malgrat la suspensió del TC

Gerard Pruna
2 min
Una urna electoral

BarcelonaLa infraestructura necessària per al referèndum segueix avançant malgrat la suspensió de la llei per part del Tribunal Constitucional (TC) i la presentació de les querelles contra el Govern i la mesa del Parlament per part de la fiscalia. Aquest dissabte la web referendum.cat ja recull una resolució de la Sindicatura Electoral –organisme que també ha estat suspès pel TC– amb data d'ahir en què es designen els integrants de les cinc sindicatures de demarcació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, el referèndum segueix caminant malgrat la suspensió del TC. Així, després que el Parlament designés dimecres els integrants de la Sindicatura Electoral catalana, ara ja s'han posat en marxa les seves delegacions territorials a l'Aran, Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida. Per cada una s'ha designat un president, un secretari i un vocal.

Segons preveu la llei del referèndum d'autodeterminació, entre les funcions de les sindicatures electorals de demarcació hi ha supervisar el trasllat de l'administració electoral dels paquets electorals dels centres de logística electoral a les meses electorals, així com rebre la informació sobre la disponibilitat d'espais públics per col·locar-hi publicitat electoral i per organitzar-hi actes de campanya en els municipis del seu àmbit territorial d'actuació, i fer-ne l'assignació entre els actors habilitats d'acord amb la pràctica habitual.

També seran les encarregades d'acreditar els apoderats i els interventors dels partits polítics, les federacions, les coalicions amb representació al Parlament de Catalunya i les organitzacions socials interessades, a més de resoldre les consultes, queixes, reclamacions i recursos que se li facin arribar.

Finalment, és competència de les sindicatures de demarcació exercir la jurisdicció disciplinària sobre totes les persones que intervinguin amb caràcter oficial en el procés electoral, corregir-ne les actuacions que contravinguin la normativa i sancionar-ne, si escau, les infraccions administratives no constitutives de delicte.

stats