Política 15/05/2015

Societat Civil Catalana equipara penjar estelades en edificis públics amb "legalitzar la pena de mort" a un ajuntament

L'entitat considera que el dictamen de la Junta Electoral Central és un "triomf de la democràcia"

Acn
1 min
El president de Societat Civil, Josep Ramon Bosch, envoltat pels vicepresidents / EFE

BarcelonaEl secretari de la junta de Societat Civil Catalana (SCC), José Domingo, ha equiparat que un ajuntament pengi estelades en edificis públics amb decretar la pena de mort. Segons ha dit, penjar estelades als ajuntaments "és contrari a dret". "És com si un municipi legalitzés la pena de mort a Espanya per majoria del ple. Això no significa que pogués executar delinqüents", ha afegit el representant de SCC en una roda de premsa aquest divendres al matí. Domingo ha celebrat l'acord de la Junta Electoral Central (JEC) que ordena la retirada d'estelades d'edificis públics com un "triomf de la democràcia" i també ha reclamat que "tots els partits compleixin la resolució".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquesta línia, s'ha mostrat "sorprès" perquè "hi hagi formacions i associacions com l'ANC que apel·len a la insubmissió" davant l'acord de la JEC, que ha qualificat de "gran pas endavant per millorar la qualitat democràtica a Catalunya". De fet, ha dit que determinades formacions "no passarien el test de qualitat democràtica dels països avançats".

El portaveu de Societat Civil Catalana ha assegurat que "no estem parlant de banderes, estem parlant de democràcia". "La clau del debat és si som o no demòcrates".

Estelades prohibides més enllà del 24-M

D'altra banda, Domingo ha assegurat que l'acord de la JEC no es cenyeix únicament al període electoral i que "és una prova de debilitat democràtica" que les formacions i associacions sobiranistes demanin tornar a penjar estelades a partir del dia 25 de maig. SCC ja ha avançat que denunciarà a les juntes electorals de cada zona la presència d'estelades perquè les autoritats les retirin.

stats