Política 28/09/2014

Societat Civil Catalana demana a Fiscalia que investigui si el Govern utilitza un cens "il·legal" pel 9-N

La plataforma unionista considera que s'està fent un "ús fraudulent" de les dades de l'Idescat

Ara
1 min
Els líders de Societat Civil Catalana, durant la roda de premsa d'aquest dijous a Madrid

BarcelonaLa plataforma unionista Societat Civil Catalana presentarà demà un escrit a la Fiscalia perquè investigui un possible "ús fraudulent" de les dades dels ciutadans de Catalunya per part de la Generalitat per celebrar la consulta del 9 de novembre. Ahir, el departament de Governació va signar un conveni de col·laboració amb l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) per a la utilització de les dades del registre de població de Catalunya de cara a la consulta que ahir mateix va ser convocada per part del president Artur Mas.

Segons explica l'entitat espanyolista en un comunicat, en la seva petició consideren que és "il·legal la creació d'un fitxer paral·lel" per a la celebració de la consulta "secessionista" amb les dades personals i identificatives perquè, al seu parer, es van cedir per a una altra funció. Argumenta que els ajuntaments han cedit les dades personals dels ciutadans al Registre de Població de Catalunya a efectes "purament estadístics".

"La seva manipulació per intentar aïllar una dada individual està totalment prohibida", asseguren, tot afegint que, a més, s'estaria vulnerant tant la llei d'estadística de Catalunya com la llei orgànica de protecció de dades.

stats