Política 13/07/2015

Societat Civil Catalana titlla de "disbarat" l'informe de greuges del Govern i veu "miserable" la seva "manipulació"

L'entitat unionista elabora un informe que replica els arguments de la Generalitat

Efe
2 min
Els líders de Societat Civil Catalana, durant la roda de premsa d'aquest dijous a Madrid

BarcelonaLa plataforma Societat Civil Catalana (SCC) ha elaborat un document en el qual analitza el recent informe del Govern Crònica d'una ofensiva premeditada, del qual ha arribat a la conclusió que és un "disbarat" i la seva orientació és "miserable" perquè només intenta "manipular" els catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

SCC ha elaborat un informe de 16 pàgines, a què ha tingut accés l'agència Efe, en què rebat els arguments de l'executiu català en la seva denúncia del tracte de l'Estat cap a Catalunya, com l'absència de diàleg, la falta de liquiditat, el dèficit d'inversions, la recentralització o la judicialització de la política amb els recursos que presenta el Govern davant el Tribunal Constitucional.

Per a aquesta entitat, és un "disbarat" o una "broma" que la Generalitat titlli de "deslleial l'Estat" quan és el Govern que "des de fa anys, de forma contínua i sistemàtica, actua ja no fora del marc de les competències que dibuixa l'ordenament espanyol sinó directament i clarament en contra d'aquest ordenament".

"El govern de la Generalitat titlla de deslleial l'Estat quan els que ocupen aquest govern assumeixen competències que no els corresponen. Així, per exemple, pretenen mantenir relacions directes amb governs estrangers, organitzen consultes en relació amb qüestions de competència estatal, exerceixen la representació dels catalans a l'estranger o orquestren campanyes destinades a promoure el secessionisme entre la població catalana", resumeix SCC.

Per aquest motiu, veu la Generalitat dirigida a vulnerar de forma "flagrant" l'ordenament constitucional: "Que en aquestes circumstàncies el Govern de la Generalitat titlli de deslleial l'Estat a més de sarcàstic és senzillament miserable", ha denunciat.

SCC critica també la "falsedat" que "Catalunya i Espanya són dues realitats diferents i que els ciutadans catalans estan representats exclusivament per la Generalitat i les seves institucions", i ha recordat que els catalans són ciutadans espanyols i que, per tant, "també estan representats directament pel Parlament espanyol", i el govern d'Espanya "és també el govern dels catalans".

L'entitat contrària a la independència critica també que en el document elaborat pel govern català és constant la identificació de qualsevol conflicte entre l'Estat i la Generalitat com un conflicte entre a Espanya i els catalans.

"Des de Societat Civil Catalana rebutgem amb contundència aquest plantejament i reivindiquem que la Generalitat no parli en nom nostre quan està actuant fora del marc competencial que li atorga la Constitució i l'Estatut d'Autonomia", indica.

stats