Política 29/10/2014

Dos detinguts per un atac vandàlic contra un autocar de Societat Civil Catalana i Ciutadans el passat 12-O a Lleida

Un grup d'encaptutxats va encerclar amb tanques el vehicle i va llançar objectes contra els vidres

Acn
1 min
Fotografia presa des de l'interior de l'autocar atacat per encaputxats / ACN

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimecres dos homes, de 23 i 29 anys i veïns de Cervera i Lleida, respectivament, com a presumptes autors dels delictes de coaccions, danys i desordres públics i de les faltes d'amenaces i injúries. Se'ls acusa d'atacar un autocar contractat per Societat Civil Catalana i Ciutadans. El bus traslladava simpatitzants d'aquestes formacions des de Lleida fins a Barcelona per participar en actes convocats a la capital catalana amb motiu del 12 d'Octubre, dia de la Hispanitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un grup de persones encaputxades va tallar-los el pas a Lleida, posant tanques metàl·liques al seu davant, i van llançar objectes contra els vidres entre crits d'amenaces. Un dels agressors va pujar a l'autocar i va increpar i insultar els ocupants, mentre un company seu feia gestos amenaçadors als ocupants. Seguidament, el grup va fugir del lloc. Les víctimes van presentar denúncia en una comissaria de Mossos d'Esquadra, que van iniciar una investigació que ha permès la detenció de dos presumptes agressors.

Els detinguts, un amb un antecedent policial per lesions i l'altre amb antecedents per danys i delictes contra la salut pública, han quedat en llibertat després de declarar en dependències policials, a l'espera de l citació judicial. La investigació continua oberta i no es descarten noves actuacions.

stats