Política 24/01/2015

Rajoy abraça un alcalde del PP català que acusa el sobiranisme d'haver "dividit" el seu poble

Societat Civil Catalana demana al PP més presència de l'Estat a Catalunya

Acn
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, abraça l'alcalde d'Almatret, Jesús Quiroga. EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha aplaudit efusivament la intervenció de l'alcalde d'Almatret (Segrià), Jesús Quiroga, després que aquest alcalde hagi reconegut que està "perdent les ganes de seguir en política" per la tensió que li està provocant el procés sobiranista. Quiroga, que ha intervingut en la convenció que el PP fa aquest cap de setmana a Madrid, també ha lamentat que la situació política de Catalunya hagi aconseguit "dividir" el municipi i ha acabat el seu discurs exclamant "Jo sóc català i sóc del PP". Rajoy l'ha abraçat al final de la intervenció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cas d'Almatret va sortir als mitjans arran de la convocatòria del 9-N. Quiroga no volia prestar cap espai municipal per votar, però al final s'hi va avenir per pressió popular i va cedir la responsabilitat d'obrir un local a la regidora de CiU a l'oposició. El sí va acabar arrasant amb un 93% dels suports, i cap veí va votar 'no'.

El president de Societat Civil Catalana (SCS), Josep Ramon Bosch, també ha intervingut per explicar l'origen de l'organització i per demanar més presència de l'Estat a Catalunya: "Volem que s'assumeixi amb naturalitat la nostra condició d'espanyols, que l'Estat sigui present a Catalunya i que no s'utilitzin les institucions catalanes de manera partidista". Així ho ha manifestat Bosch davant un auditori en què hi havia els principals representants de la direcció del PP, entre els quals, el president de la formació i del govern espanyol, Mariano Rajoy.

"Volem que la Catalunya real es converteixi en la Catalunya oficial", ha subratllat Bosch durant la seva intervenció, i ha afegit que la principal tasca de Societat Civil Catalana passa per "fer front a l'independentisme". El president de SCC també ha assenyalat: "No volem que es promogui el greuge i es busqui l'enfrontament amb la resta dels espanyols" i que treballen per tal que "el castellà sigui tractat com una llengua pròpia que ha de ser present a la vida pública de Catalunya", entre altres coses.

Josep Ramon Bosch ha demanat a la ciutadania espanyola que "no interioritzin l'imaginari i el llenguatge nacionalista", ja que, segons ell, el que "més dol als catalans no separatistes és quan es parla de Catalunya i d'Espanya com si fossin dues realitats diferents, quan ens hauríem de referir a Catalunya i a la resta d'Espanya". "La independència ni la volem ni ens convé", ha sentenciat.

"A Catalunya s'està intentant que moltes persones sentin por"

El vicesecretari d'estudis i programes del Partit Popular, Esteban González Pons, ha precedit el president de Societat Civil Catalana i ho ha fet carregant contra els líders sobiranistes i, especialment, contra el president de la Generalitat, Artur Mas. Durant la seva intervenció, González Pons s'ha mostrat convençut que "a Catalunya s'està intentant que moltes persones sentin por i es preguntin si se n'hauran d'anar de casa". "No podem tolerar-ho", ha remarcat.

El vicesecretari d'estudis i programes del PP ha acusat Artur Mas de voler aixecar murs dins l'estat espanyol. És per això que ha lloat la tasca de la presidenta de la formació a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, i l'ha esperonat a seguir lluitant contra els que "volen aixecar un mur entre els espanyols". "Tots a l'una hem de dir: 'Jo també sóc català'. Tots a l'una", ha conclòs.

stats