Política 05/01/2015

Sonia Castedo, imputada per dos casos de corrupció, ja no és alcaldessa d'Alacant

El veterà Miguel Valor agafarà el relleu fins a les eleccions municipals del mes de maig

Efe
2 min
Fotografia d'arxiu de l'alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, que ha estat citada a declarar com a imputada pel jutge que investiga el 'Pla Rabasa' / MORELL / EFE

AlacantSonia Castedo, imputada en dos casos judicials de presumpta corrupció urbanística, ha deixat avui oficialment de ser l'alcaldessa d'Alacant durant un breu ple monogràfic sobre la seva renúncia, al qual no ha acudit i en què no hi ha hagut debat. Des que el 23 de desembre va anunciar a través de la xarxa social Facebook que dimitia, Castedo (PP) no ha tingut cap acte públic ni ha ofert explicacions davant els mitjans de comunicació, tot i que, fins aquest matí, ha continuat sent formalment la màxima autoritat municipal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La sessió ha durat tres minuts i ha comptat amb la presència de nombrosos periodistes, i l'equip de govern popular no ha donat la paraula a cap dels portaveus dels grups, cosa que ha generat un evident malestar en els partits de l'oposició. En els últims dies PSPV-PSOE i EU-IU havien expressat el seu disgust per no poder debatre, i UPyD per no poder sentir de viva veu les explicacions de Castedo.

A partir d'ara i durant deu dies, el fins ara número dos, Andrés Llorens, del PP, passa a ser alcalde en funcions fins a la sessió plenària del 15, quan el grup popular farà servir la seva majoria absoluta per designar nou regidor el veterà Miguel Valor.

Els regidors d'EU-IU, Miguel Ángel Pavón i Daniel Simón, han assistit a la lectura del secretari sobre la renúncia drets i amb una mordassa a la boca, en protesta pel rebuig del PP que hi hagués intervencions dels portaveus.

Castedo està imputada en les peces separades del cas Brugal relatives al presumpte tripijoc del pla general d'ordenació urbana (PGOU) i a les suposades irregularitats en el pla urbanístic del barri de Rabassa, i per aquest últim assumpte ha estat citada per declarar pel jutge instructor per al proper dia 16.

stats