Política 09/09/2015

Soria: "El nacionalisme falta a la veritat quan diu que Catalunya ha estat oblidada per l'Estat"

El ministre d'Indústria i Energia recorda que és la comunitat més endeutada i la que ha rebut més recursos del FLA i del Fons de Proveïdors

Xavier Grau
2 min
El ministre d’Indústria, José Manuel Soria, ha rellevat Soraya Sáenz de Santamaría com a interlocutor de les televisions privades.

BarcelonaEl ministre d'Indústria i Energia, José Manuel Soria, ha assegurat aquest dimecres que "el nacionalisme falta a la veritat" quan diu que Catalunya ha estat oblidada per part de l'administració de l'Estat. A més, s'ha queixat que la Generalitat ha fet un paper més de partit que d'una institució de l'Estat durant tot el procés sobiranista i ha dit que la Govern ha amplificat el procés amb un "colossal aparell propagandístic" mai vist en els 239 anys de democràcia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un dinar-conferència al Círculo Ecuestre, davant d'un auditori bàsicament empresarial, ha assegurat que la Generalitat com a institució ha actuat amb "deslleialtat cap a Espanya i la pròpia Catalunya".

El ministre ha defensat les polítiques del govern del PP que han tret a Espanya de la crisi i, si es mantenen, "portaran a la etapa de més creixement i creació d'ocupació de la història", ha indicat. Però ha avisat que es poden posar en risc per "l'efecte Syriza", en una clara referència a Podem, i pel procés català.

Sobre aquest aspecte, Soria ha assegurat que un eventual Estat català quedaria fora de la Unió Europea, de les Nacions Unides, del Fons Monetari Internacional (FMI), del Banc Mundial, de l'OCDE i de l'Organització Mundial del Comerç (OMC). "Si Catalunya no pot acudir a l'FMI com sobreviurà?", s'ha preguntat el ministre, per a qui una declaració unilateral d'independència "no es viable" perquè va contra la legalitat internacional i, a més, no pot exercir el dret a l'autodeterminació perquè no és una colònia, no ha estat ocupada militarment i no es neguen els drets fonamentals als seus habitants, segons el ministre.

Soria, que ha destacat la importància econòmica de Catalunya dins l'Estat, també ha indicat que és la comunitat més endeutada i la que ha rebut més recursos del FLA i del Fons de Proveïdors.

En la seva conferència el ministre també ha aprofitat per carregar contra la moratòria hotelera de l'equip municipal d'Ada Colau dient que el turisme és el primer sector econòmic i no necessita "canvis sobtats que creen incerteses a la inversió".

stats