Política 03/08/2014

De Suïssa a Andorra: el recorregut de la fortuna sota sospita de la família Pujol Ferrusola

L'escàndol per l'ocultació de la suposada herència de l'expresident Jordi Pujol té origen, segons publica 'La Vanguardia', en un compte a Suïssa i ha acabat aflorant pel temor de Banca Privada d'Andorra de perdre la llicència per exercir a Espanya mitjançant Banco Madrid

Ara
1 min
ABANDONAT PER TOTHOM  La revelació que Jordi Pujol va tenir diners a l’estranger sense declarar mentre va ser president ha deixat tocats parents i amics. Tots coincideixen que no té defensa possible i que ha de deixar els càrrecs al partit per no perjudicar-lo.

BarcelonaLa suposada herència fins fa poques setmanes amagada a Andorra de la família de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol té origen en un compte suís on operava gran part de la burgesia catalana, basca i espanyola durant la dictadura, segons publica aquest diumenge el diari 'La Vanguardia'. Al cap de 10 anys de morir Florenci Pujol, pare de l'expresident, a principis dels noranta, i quan tots els fills de Jordi Pujol eren majors d'edat, el primogènit encarregat de la gestió dels diners –4 milions que havien estat inactius fins llavors– va traslladar-los a la Banca Reig d'Andorra. La relació de la família Pujol Ferrusola amb els gestors de Banca Reig en fusionar-se amb el Banc Agrícola d'Andorra, el 2001, va enrarir-se, i Jordi Pujol Ferrusola va traspassar els fons a la Banca Privada d'Andorra (BPA), on han estat fins al juliol d'enguany, quan la família, acorralada, trasllada els diners a Banco Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per què aquest últim moviment? Les fonts que cita el rotatiu barceloní afirmen que els gestors de BPA van optar per col·laborar amb la policia davant la por de perdre la carta bancària per operar a Espanya a través de Banco Madrid, entitat bancària de la qual també són propietaris. La mateixa informació retrata Oleguer Pujol Ferrusola com el fill de l'expresident que més diners ha declarat que té a l'exterior –93 milions fins a finals del 2012–, mentre que paradoxalment, el fill gran, Jordi Pujol Ferrusola, gestor de la fortuna familiar i el més assenyalat per suposades irregularitats i cobraments de comissions, no ha fet aflorar fons opacs a l'estranger.

stats