Política 18/07/2019

Les bases de Podem donen suport amb un 70% a l'exigència d'Iglesias d'entrar en un govern de coalició amb el PSOE

Un 30% de les 138.488 persones que han votat han defensat quedar fora del govern

Germán Aranda
1 min
Sánchez i Iglesias xoquen per l'entrada del líder de Podem al govern / EFE

MadridPodem ha donat a conèixer aquest dijous a la tarda el resultat de la consulta a les seves bases sobre la investidura de Sánchez. El 70% dels votants han escollit "un govern de coalició (programa i equip) sense vetos", respecte al 30% que han donat suport a un equip de cooperació. Les bases, per tant, avalen l'exigència de Pablo Iglesias d'entrar al consell de ministres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hi han participat una mica menys de 138.488 persones, dels 500.000 inscrits que hi podien votar. Això suposa una participació del 26,4% de les bases, que segons el compte de Twitter de Podem és una "gran participació".

La presència de Pablo Iglesias al consell de ministres és ara mateix el principal problema per a Sánchez, tal com ha reconegut aquest dijous al matí en una entrevista a La Sexta. El responsable del comitè negociador de pactes d'Unides Podem, Pablo Echenique, ha respost a aquestes declaracions al seu Twitter: "Vetar Pablo Iglesias és vetar-nos a tots".

La número dos del partit, Irene Montero, ha criticat les paraules de Sánchez assegurant que Iglesias no respectava la democràcia. "Hi ha coses que no es poden tolerar", ha dit, i ha demanat a Sánchez que rectifiqués.

stats