Política 04/09/2019

El Suprem concedeix a Cuixart el permís per assistir al naixement del seu fill a l'hospital

El líder d'Òmnium podrà acompanyar la seva parella les sis hores posteriors al part

Ot Serra
1 min
Jordi Cuixart durant l'últim torn de paraula al Tribunal Suprem en el judici al Procés, el 12 de juny

MadridEl Tribunal Suprem ha autoritzat aquest dimecres que Jordi Cuixart surti de la presó de Lledoners de manera momentània quan la seva parella doni a llum el seu fill, que es preveu que sigui la segona quinzena de setembre. En una breu interlocutòria, els jutges del judici del Procés concedeixen al president d'Òmnium un permís per anar a l'hospital en el moment del part i quedar-s'hi un màxim de sis hores, sempre amb "les mesures de custòdia que calguin", especifiquen.

La Fiscalia ja s'havia mostrat partidària de deixar que Cuixart sortís de la presó per aquesta circumstància, però el Suprem havia ajornat la decisió a l'espera que la data del part fos més concreta. Aquest dimarts la defensa del líder d'Òmnium va presentar un nou escrit demanant la sortida i sol·licitant, tal com ja havia fet anteriorment, la sortida del centre penitenciari també sis hores els dies posteriors al part i en els quals Txell Bonet seguís ingressada a l'hospital. El Suprem, però, no diu res al respecte.

Òmnium ha protestat a través de les xarxes socials sobre aquesta decisió i fonts de l'entitat han explicat a l'ARA que probablement demanaran al Suprem que especifiqui el seu parer en relació als a la possibilitat que Cuixart acudeixi a l'hospital els dies posteriors al part.

Fa uns dies, a mitjans d'agost, Cuixart ja va abandonar momentàniament Lledoners per sotmetre's a una operació d'oïda. Fa poc va ser Jordi Turull qui va assistir a l'hospital per visitar el seu pare i anteriorment altres presos polítics com Josep Rull i Dolors Bassa havien acudit a centres sanitaris per acompanyar els seus familiars.

stats