INVESTIDURA A ANDALUSIA
Política 07/04/2015

El PSOE demana a Podem i C's que es deixin de "subterfugis" i donin suport a Díaz

Manuel Luena defensa que Griñán i Chaves només hauran de dimitir si "se'ls imputa un delicte i se'ls obre judici oral"

Efe
2 min
Susana Díaz valorant els resultats electorals / EFE

MadridEl secretari d'Organització del PSOE, César Luena, ha demanat aquest dimarts a Podem i Ciutadans que anteposin els interessos d'Andalusia i es deixin de "subterfugis" en exigir condicions a la presidenta de la Junta, Susana Díaz, per donar suport a la seva investidura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Luena, en declaracions a RNE, ha considerat que després del triomf del PSOE a les eleccions del 22 de març cal actuar amb "seriositat i responsabilitat" perquè Andalusia pugui tenir un govern "fort i estable".

Tant Podem com Ciutadans han exigit a Díaz la dimissió dels expresidents de la Junta Manuel Chaves i José Antonio Griñán per la seva presumpta implicació en el cas dels ERO, per poder votar a favor en la investidura.

Segons el parer de Luena, "posar condicions que afecten persones com aquestes [Chaves i Griñán] no deixa de ser un subterfugi".

Per això, ha reclamat a Podem i a Ciutadans que es deixin de "discussions internes i de si manen més les noves direccions molt jerarquitzades de Madrid o els seus parlamentaris" regionals i "pensar en el futur dels andalusos".

"No és bo barrejar un assumpte que és polític, però que té una derivada judicial, amb unes eleccions que, si han marcat alguna cosa, és un nou temps a Andalusia i a Espanya. Cal estar a l'altura de les circumstàncies. És el que volen els andalusos ", ha demandat.

Podem té la pilota a la teulada

El número dos del PSOE ha apuntat que és Podem qui "té la pilota a la teulada" i qui ha de decidir "si aterra a la política institucional" donant suport a Susana Díaz perquè tingui un govern en minoria "d'esquerra, fort i estable, que no depengui dels vaivens de ningú".

En el cas dels ERO, el secretari d'Organització del PSOE ha subratllat que serà la justícia qui "parlarà clarament i qui dirà el que hagi de dir" en el seu moment, després que, al seu entendre, les responsabilitats polítiques s'hagin assumit "en les institucions de la Junta".

Luena ha reiterat que creu en la innocència de Chaves i de Griñán, però que si "se'ls imputa un delicte i se'ls obre judici oral", hauran de deixar els seus escons de diputat i senador, respectivament.

stats