Política 06/02/2015

Tania Sánchez acusa dirigents d'IU de "bloquejar" un projecte de "canvi" a Madrid

L'excandidata de la formació a la presidència de la comunitat madrilenya deixarà avui divendres el seu escó a l'Assemblea regional

Europa Press / Ara
2 min
ELS PORTAVEUS DEL SECTOR CRÍTIC
 Tania Sánchez, parella de Pablo Iglesias, és la candidata d’IU per a la Comunitat de Madrid, però l’amenaça judicial per possible malversació de fons públics podria apartar-la de la cursa. Mauricio Valiente és l’aspirant d’IU a l’alcaldia.

BarcelonaL'excandidata d'IU a la presidència de la Comunitat de Madrid, Tania Sánchez, ha atribuït la seva sortida de la formació als dirigents que assegura que "han bloquejat" un "projecte d'unitat per canviar Madrid". També ha dit que el debat sobre la identitat i les sigles és "fals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha manifestat en una entrevista a la Cadena Ser recollida per Europa Press, en què ha assenyalat que "la cúpula IU de la Comunitat de Madrid (IUCM) s'ha negat tant a complir el que diu la direcció federal com a posar-se al servei del projecte polític que van ratificar els militants en unes primàries".

En aquesta situació, ha assegurat, es podia "sotmetre" en aquesta cúpula o "seguir treballant per on pugui". "Cal buscar altres camins quan es bloquegen els que estàs desenvolupant", ha afirmat Sánchez.

La guanyadora de les primàries obertes a simpatitzants d'IUCM ha admès que "sense dubte" hi haurà companys que no entendran la seva sortida, però ha destacat que "no són ni decisions personals ni decisions individuals, són decisions polítiques i són decisions col·lectives, no unànimes".

Segons Tania Sánchez, no ha canviat l '"objectiu últim" de la seva candidatura, que els va portar a "generar l'onada més gran d'il·lusió que ha viscut IU". El seu objectiu és "canviar Madrid" i "aprofitar l'oportunitat" d '"acabar amb 20 anys de model polític de Societat Anònima". "No ha canviat tampoc l'aposta per fer-ho per un camí unitari i de convergència", ha afegit.

En aquest punt, ha assenyalat que el motiu fonamental de la seva decisió ha estat que els dirigents d'IU "han bloquejat la possibilitat que hi hagi un projecte d'unitat per canviar Madrid" i que "no es pot permetre" que "els que han estat còmplices i es neguen a assumir responsabilitats del cas més negre que ha viscut aquest país ", en al·lusió als portaveus a l'Assemblea de Madrid i a l'Ajuntament de la capital, Gregorio Gordo i Ángel Pérez, respectivament, sobre Caja Madrid,"bloquegin" el canvi a la capital espanyola.

"Madrid canviarà, deixarà de governar el PP, estarà governada per la seva gent i això és el projecte central i principal que cal evitar que es bloquegi", ha asseverat.

A més, Sánchez ha assegurat que hi ha "un grup minoritari de dirigents que han fet un debat fals" sobre la identitat i les sigles, per amagar "que mai han compartit un projecte polític que ha estat aprovat en les assemblees d'IU de construir aquest bloc social i polític que superi a la mateixa formació i que sigui capaç de disputar el poder per acabar amb aquesta crisi econòmica, política i social"

Abandona el seu escó a l'Assemblea de Madrid

Tania Sánchez i la seva companya en el Grup Parlamentari a l'Assemblea de Madrid Maria Espinosa lliuraran aquest divendres la seva renúncia a l'acta de diputades al Parlament madrileny, segons han informat a Europa Press fonts pròximes a les polítiques.

Nou mecanisme d'IUCM per escollir un nou candidat

stats