Política 26/02/2015

Tania Sánchez qualifica d'"error enorme" resoldre als tribunals "un problema polític"

L'exdirigent d'IU diu a Catalunya Ràdio que les sentències del TC sobre el 9-N i la llei de consultes catalana "s'han d'acatar", però assegura que "hi ha marge" a la Constitució per fer una "consulta legal" a Catalunya

1 min
La candidata d’IU a la Comunitat de Madrid, Tania Sánchez, és una de les signants del manifest.

L'exdirigent d'IU Tania Sánchez considera un "error enorme" que Mariano Rajoy hagi decidit abordar el "problema" català a cop de tribunal. "S'equivoca qualsevol governant que creu que un problema polític se soluciona als tribunals", ha dit Sánchez aquest dijous en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', l'endemà que el Tribunal Constitucional declarés nul·la la consulta del 9-N i diversos preceptes de la llei que l'empara.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'afirmar que "les sentències s'han d'acatar", Sánchez ha afirmat que la Constitució dóna lloc a diverses "interpretacions", i que si hi hagués "voluntat de diàleg" per part del govern espanyol "hi hauria marge per fer una consulta legal" a Catalunya.

Preguntada sobre el dret a l'autodeterminació dels catalans, Sánchez ha afirmat que "no" li "agradaria" que "una part abandonés el projecte col·lectiu". Tanmateix, s'ha declarat "partidària d'assumir la realitat política", en comptes de "negar-la", i ha apostat per obrir un debat ampli sobre el model territorial "si no satisfà a una part de la ciutadania".

stats