Política 18/07/2015

Tania Sánchez augura que el proper cicle electoral obrirà un "canvi polític"

L'excandidata d'IU a la presidència de la Comunitat de Madrid i ara membre de Podem atribueix al moviment 15-M el procés d'obertura

Efe
2 min
Convocatòria per Madrid, la plataforma que lidera Tania Sánchez, 
 No podrà fer coalició amb Podem.

BarcelonaL'excandidata d'IU a la Comunitat de Madrid i membre de Podem, Tania Sánchez, ha assegurat que s'està a punt de tancar un cicle electoral que "obre les portes del canvi polític", però ha demanat no oblidar que aquest procés el va obrir la ciutadania "sortint al carrer intuïtivament un 15-M".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Organitzat per Convocatòria per Madrid i celebrat al Centre Cultural Porto de Madrid, en el debat "Els reptes del canvi" han participat, juntament amb Sánchez, els regidors de Ara Madrid Inés Sabanés i Mauricio Valiente, el diputat de Podem Ramón Espinar, i el exsocialista i fundador del nou partit Decideix Alberto Sotillos.

Impossible fer-ho "sense mirar a Grècia"

Sotillos, en la seva intervenció, ha afirmat que cal proposar un model alternatiu, però ha advertit que "és impossible fer-ho sense mirar a Grècia".

Valiente, per la seva banda, ha explicat que "la resistència davant la crisi i les retallades ha estat fonamental" en el procés de canvi. I Inés Sabanés ha assenyalat que seria un error tornar a "llegir aquest moment com es llegien altres moments del segle XX, ja que al sistema li interessa una lectura aritmètica".

Finalment, Espinar ha explicat que es pot tornar a donar "significat" a la democràcia "incloent els drets socials i la redistribució de la riquesa com demandes democràtiques", de manera que "no té sentit utilitzar l'actual moment polític per hiperteorizar". "És el moment d'interpretar que hi ha una bretxa oberta per parlar de democràcia sense límit, per primera vegada, en 40 anys", ha dit.

Tots ells han debatut sobre la situació política actual i sobre el camí cap a les eleccions generals. El debat s'emmarca en les jornades formatives organitzades per Convocatòria per Madrid en què s'han impartit tallers de formació per analitzar el moment polític actual i els reptes futurs

stats