TRIBUNALS
Política 01/06/2015

Tania Sánchez viu amb "absoluta tranquil·litat" la imputació i sol·licitarà l'arxivament de la causa

L'exdirigent d'IU afirma que la querella presentada pel PP "respon a un interès polític" dels populars per desacreditar-la i "no té cap fonament"

Europa Press
2 min
L'excandidata d'IU a la presidència de la Comunitat de Madrid, Tania Sánchez, entrega la seva acta de diputada autonòmica / EFE

MadridL'exdiputada regional a Madrid per IU Tania Sánchez ha situat dins de la més "absoluta tranquil·litat" que la jutge que instrueix el cas pels contractes que l'Ajuntament de Rivas va signar amb la cooperativa del seu germà l'hagi citada a declarar el 23 de juny com a imputada i ha recalcat que la querella presentada contra ella "no té fonament", per la qual cosa en demanarà l'arxivament. "La meva absoluta tranquil·litat davant el desenvolupament ordinari del procés judicial, esperable i previsible en les diligències prèvies d'aquest tipus de procediments", ha explicat Tania Sánchez en un comunicat després de conèixer la seva imputació en el cas pels presumptes delictes de prevaricació, malversació i tràfic d'influències durant la seva etapa de regidora a Rivas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exdiputada madrilenya ha recalcat que la seva declaració davant el jutge li permetrà "reiterar les explicacions" que ja va fer en relació amb aquest cas i ha anticipat que sol·licitarà l'arxivament de la causa.

Així mateix, ha reiterat que la querella presentada pel PP "respon a un interès polític" dels populars per desacreditar-la i "no té cap fonament". La querella va ser presentada pel Partit Popular davant del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), però aquest es va declarar incompetent davant la pèrdua de l'aforament de Tania Sánchez després de deixar la seva acta com a diputada a l'Assemblea de Madrid, coincidint amb la seva sortida del partit.

La querella del PP

La denúncia també es dirigia contra el seu pare i actual regidor d'Esports de Rivas-Vaciamadrid, Raúl Sánchez, i l'actual alcalde i exregidor d'Infància i Joventut, Pedro del Cura, entre d'altres. Se'ls acusa a tots de participar en el disseny d'un "entramat criminal continuat en el temps" per "beneficiar amics i familiars".

Segons la querella, aquesta "trama" es va encarregar de fer una "adjudicació sistemàtica de contractes públics" a favor d'Aúpa, la cooperativa en què "participaven o tenien interessos de diversa classe els querellats", i de la qual era administrador únic Héctor Sánchez.

Per això, entre els querellats es troben el mateix Héctor Sánchez i les dues funcionàries municipals que en el seu dia van pertànyer a Aúpa –en van ser fundadores–, Yolanda Pérez i María Abril Barceló.

stats