Política 20/12/2014

Tania Sánchez: "Esquerra Unida disputarà a Podem l'espai que es mereix"

La candidata del partit a l'Assemblea de Madrid "entén" l'interès que suscita el fet que sigui la parella de Pablo Iglesias, líder de Podem

Efe
2 min

MadridLa diputada autonòmica d'Esquerra Unida (IU) i aspirant a la presidència de la Comunitat de Madrid, Tania Sánchez, assegura que la seva formació vol disputar-se amb Podem l'espai polític, ja que la formació liderada per Pablo Iglesias ha decidit presentar-se a les eleccions autonòmiques en solitari. "Podem ja ha dit que a la Comunitat de Madrid anirà amb la seva pròpia marca, ja que Esquerra Unida disputarà l'espai polític que es mereix", ha sostingut Tania Sánchez en una entrevista amb Efe en què s'ha mostrat com una ferma defensora dels processos de convergència entre partits i moviments socials de l'esquerra, en els quals la seva formació, diu, "té molta experiència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Defensa que IU té "molts avantatges" respecte a Podem, entre ells un "projecte clar" de reconstrucció per a la Comunitat de Madrid: "No n'hi ha prou només parlant de la 'tangentòpoli' que ha espoliat Madrid, això és una evidència i s'ha de combatre, però cal tenir un model alternatiu, i IU ha demostrat que el té i que és capaç de portar-lo a terme".

La diputada autonòmica, en declaracions a Efe, diu que tot i que "a dia d'avui" Podem vol anar a les eleccions pel seu compte, si hi ha "altres espais de convergència amb moviments socials" ho poden estudiar, perquè "una organització que diu que vol construir majories socials ha de construir majories socials".

I té "clara" la posició que ha de mantenir la seva formació davant les pròximes eleccions: "IU no va a dissoldre, no deixarà de ser un projecte polític amb la seva pròpia estructura, militants i quadres, però no podem deixar que el temps de la història ens deixi a un costat, al voral. Ens mereixem ser part d'aquesta història i tenim la capacitat organitzativa, política i de coneixement d'aquesta regió per ser protagonistes".

Tania Sánchez, que assegura no tenir cap pressa perquè el seu partit la ratifiqui com a candidata perquè ja ho han fet de manera massiva els simpatitzants i militants, sosté que es presentarà a les eleccions amb la ferma voluntat de guanyar la Presidència.

"I l'endemà [...], amb els resultats sobre la taula, analitzarem quines són les alternatives per garantir que el PP no segueixi convertint aquesta Comunitat en una comunitat desigual, on una part importantíssima de la població està empobrida, on la major part dels serveis públics s'estan regalant a les empreses privades i on no hi ha projecte de regió", respon en ser preguntada sobre si es veu pactant amb el PSOE.

La seva fotografia de la política regional és la següent: "Hi ha una situació de relativa incertesa: un PP que no té candidats [...] i un projecte que és obvi que per a la garantia de les condicions de vida digna és un projecte fracassat [...), i crec que hi ha un PSOE que no acaba d'ubicar quina és l'aposta i que IU té una enorme oportunitat de construir una alternativa al PP".

Tania Sánchez –companya sentimental de l'eurodiputat i líder de Podem, Pablo Iglesias– entén l'interès que suscita que dues persones amb un paper rellevant i que militen en partits diferents siguin parella, però retreu que aquesta curiositat es despertés a partir del resultat de Podem i no abans, quan ella era la diputada i la seva parella el fundador d'un partit.

stats