Política 06/06/2016

'The Guardian' destaca que Puigdemont "podria acabar a la presó" arran del full de ruta independentista

El president insisteix al rotatiu britànic que la UE farà una "extraordinària demostració de realisme" en cas de 'Brexit' o d'independència

Ara
2 min
Carles Puigdemont a Madrid

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va atendre el diari anglès 'The Guardian' en un moment del ple del Parlament de la setmana passada mentre s'estava negociant el desbloqueig dels pressupostos amb la CUP. El corresponsal del rotatiu britànic a l'Estat, Giles Tremlett, descriu fins a tres vegades en l'article posterior a l'entrevista que Puigdemont "podria anar a la presó" arran del full de ruta independentista. "Els seus amics i companys insisteixen que hi aniria si fos necessari", manté el periodista. El president sosté que la Unió Europea farà "una extraordinària demostració de realisme" en cas de 'Brexit' o d'independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No podria desobeir la voluntat del Parlament de Catalunya", afirma Puigdemont en l'entrevista. "Què és més important, el que diguin els membres d'un tribunal polititzat o el que voten els ciutadans?", pregunta el president de la Generalitat. Puigdemont adverteix que "és un tema profundament seriós i profundament democràtic", i insisteix que la voluntat dels catalans pesa més que "els capricis d'un tribunal desacreditat". "M'hi deixaré la pell", proclama al rotatiu britànic.

Segons Tremlett, però, "la Constitució espanyola no dóna dret a Catalunya a autoproclamar la seva independència i recentment s'han reforçat els poders del TC perquè pugui actuar contra els separatistes". "Indignats, els catalans mai no perdonarien" que el seu president "anés a presó", insisteix el periodista de 'The Guardian'.

Tremlett compara els "sentiments" dels independentistes catalans amb el dels britànics que votaran a favor d'abandonar la UE en el referèndum d'aquest 23 de juny: "Sobirania, identitat, la sensació que els gorrers d'un altre lloc s'estan gastant els seus diners, el desconeixement de la metròpolis... només cal substituir la paraula 'Brussel·les' per 'Madrid'". Puigdemont explica que els catalans "també han patit campanyes de la por". "Recordo quan els bancs van començar a donar la seva opinió, amenaçant-nos com si fossin menors d'edat i dient un munt de mentides" sobre la independència, assegura.

stats