Política 23/09/2014

Tiana dóna suport a la consulta del 9-N "dins el marc legal" amb els vots del PSC, ERC, CiU i ICV

Els regidors socialistes es desmarquen de la direcció de Nicaragua i deixen clar el seu suport a la convocatòria "facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible"

Ara
2 min

BarcelonaAmb 11 vots a favor i només 1 en contra, el del PP, l'Ajuntament de Tiana, al Maresme, ha donat un amplíssim suport a la convocatòria del 9-N. Hi han votat a favor el PSC, ERC, CiU i Gent pel Progrés (que també integra ICV-EUiA). El PSC, que governa el poble amb una pacte amb ERC, es desmarca així de la direcció del partit, que s'oposa a que la llei de consultes pugui servir d'instrument legal per convocar el 9-N. El text, aprovat ahir dilluns en un ple extraordinari, varia lleugerament del que han aprovat la majoria d'ajuntaments que formen part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), tot i que Tiana també en forma part. El regidor socialista José Navarro, que el gener passat ja es va oposar al 9-N abstenint-se en una altra moció, no va assistir al ple.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer tinent d'alcalde, Jordi Gost (ERC), va celebrar després del ple haver aconseguit l'ampli consens després de les negociacions entre els grups, amb el vot a favor de tres dels quatre regidors socialistes, l'alcaldessa, Ester Pujol, inclosa. El text dóna suport "a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre", "i facilita tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible, mitjançant una crida a la participació".

A diferència del text de l'AMI, hi especifica que, "com ha dit el president de la Generalitat", la consulta s'ha de fer "dins el marc legal", i descarta explícitament la via de la desobediència civil.

Més avall, el text aprovat pel ple de Tiana –en aquest cas, com sí que recullen les mocions de l'AMI– aclareix que "el marc legal" és el "de la llei de consultes populars no refrendàries i participació ciutadana, aprovada pel Parlament, ja que respon a la voluntat majoritària del poble català i dels seus representants".

El regidor de CiU Enric Nolis creu que l'aprovació de la moció "demostra que el socialisme de Tiana és sobiranista" i ho troba "una bona notícia", segons recull La Local Tiana.

stats