Política 03/12/2015

El que diuen els cupaires sobre l'article de David Fernàndez

Reaccions diverses a la xarxa i en entrevistes radiofòniques. Quim Arrufat diu a Catalunya Ràdio que Fernàndez és "una veu autoritzada"

Ara
2 min
DOS ANYS DE RECONEIXEMENT  Des de que va entrar al Parlament, David Fernàndez ha sigut un dels polítics catalans més ben valorats. Al novembre va ser el dirigent amb millor puntuació.

BarcelonaBona part dels membres més destacats de la CUP no han entrat a debatre a les xarxes socials l'article publicat ahir a l'ARA per David Fernàndez, i els que ho han fet, des del suport o la discrepància, n'han parlat amb respecte i sense fer-ne sang. Al text, l'excap de files de la CUP al Parlament proposa que la seva formació cedeixi dos vots a Junts pel Sí per facilitar la investidura, si ve acompanyada d'un "pla de xoc real i concret".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alguns cupaires força coneguts s'hi han oposat directament, com la diputada Gabriela Serra –amb un contundent "aquí no es mou ningú" i un enigmàtic "uns errors mai en justifiquen uns altres"– o el cantant Pau Llonch, que li ha dedicat "un petó", des de la "més radical discrepància".

L’exdiputat Quim Arrufat no ha dit res a les xarxes socials sobre l'article, però a la tertúlia d’aquest matí a Catalunya Ràdio, ha trobat "molt interessant" la postura de Fernàndez, una "veu autoritzada" dins la CUP, i ha dit que espera que serveixi per "desencallar" les negociacions amb Junts pel Sí. Arrufat ha afegit que està "esparverat" amb l’actitud de CDC i ERC.

Isabel Vallet, també exdiputada, en declaracions a RAC1 ha deixat clar que l'opinió de Fernàndez "és una opinió més". "Òbviament, significativa", ha afegit. I ha recordat que, en la reunió de diumenge passat a Manresa, la CUP va votar 'no' investir Mas. "Tenim uns òrgans sobirans, que són les assemblees", ha afirmat. També ha recordat que l’article parla d’un pla de xoc social, "uns mínims que ara mateix Junts pel Sí no ha posat sobre la taula". Vallet ha evitat dir, però, sI està d'acord o no amb l'article.

Altres cupaires sí que han aprofitat Twitter per posicionar-se a favor de l'article de David Fernàndez, com el regidor de Girona Lluc Salellas, que ha piulat que "cal llegir, escoltar i estimar" Fernàndez; i l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, que està "molt d'acord" amb l'exdiputat. O alguns simpatitzants de la CUP, com el guionista Jair Domínguez –autor del text del vídeo de campanya del 27-S– i el polític navarrès Pernando Barrena.

Altres han optat per mostrar el suport a l'article d'una manera més discreta: piulant-lo o repiulant-lo. És el cas del diputat Antonio Baños i el cantant Francesc Ribera. Altres, com la diputada Eulàlia Reguant, no han entrat a debatre el text, sinó a elogiar el debat i a reclamar la unitat de la CUP.

stats