Política 22/01/2013

Toc d'atenció de Mas al seu partit per les crítiques a Duran

Reclama aparcar els problemes "secundaris" per no posar en risc el procés sobiranista, després que el consell de CDC a Barcelona aprovés una declaració en contra del líder d'Unió

Roger Mateos
1 min

BarcelonaToc d'atenció del president de la Generalitat, Artur Mas, al seu partit, Convergència. Ahir al vespre, el consell del partit a la ciutat de Barcelona va aprovar per unanimitat una declaració en què es llançaven dures acusacions contra el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, a qui es responsabilitzava d'haver restat suport electoral a CiU amb els seus recels cap al camí de la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la reunió d'aquest dimarts del Govern, Mas ha sortit al pas de la polèmica, que a parer seu "no s'ha de llegir com un problema dins la federació" de CiU perquè es tracta d'una declaració aprovada només pel consell barceloní de CDC. Tot i no donar-li més importància, si que ha volgut llançar un avís als seus perquè sàpiguen prioritzar el procés del dret a decidir que vol encetar el Govern. "Estem davant una operació de país d'una envergadura i una transcendència molt grans. Hem de deixar una mica de banda allò que no és fonamental o principal", ha recalcat.

Segons Mas, "tothom ha de renunciar en algun moment a alguna cosa que li agradaria que fos diferent". He de demanar que tothom actuï amb aquesta perspectiva i sentit de país. Les relacions entre persones sempre són complicades, però no perdem de vista el que és essencial i transcendent. No podem posar en risc tot el que ens estem jugant fent prevaldre allò que no és essencial. Tota la resta són coses secundàries davant la magnitud del repte que té Catalunya com a país", ha dit.

stats