CRISI AL PSM
Política 12/02/2015

Es constitueix la comissió gestora del PSOE de Madrid mentre Tomás Gómez recorre la destitució

L'òrgan està presidit per Rafael Simancas i compta amb la participació de la rival de Gómez a les primàries i de Jaime Lissavetzky

Europa Press
2 min
Tomás Gómez. EFE

MadridLa Comissió Gestora que dirigeix el PSM després que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, hagi apartat a Tomás Gómez a Madrid celebrarà aquest dijous al matí, a la seu socialista de Ferraz, la seva reunió constitutiva. Així ho ha anunciat el PSOE, alhora que han explicat que el mateix Rafael Simancas, president d'aquesta Comissió, compareixerà en roda de premsa a les 12.30 hores per informar de la reunió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La direcció del PSOE va aprovar dimecres la composició de la Comissió Gestora que dirigirà el PSM després de la suspensió de l'executiva liderada per Tomás Gómez, un òrgan que a més de Rafael Simancas comptarà amb la participació de la que va ser rival de Gómez en primàries, Pilar Sánchez Acera, i el portaveu a l'Ajuntament de Madrid, Jaime Lissavetzky, que no ha comptat amb el suport de Gómez per repetir candidatura.

La Gestora, integrada per un total de dotze vocals, s'encarregarà de la gestió del Grup Socialista a l'Assemblea de Madrid, de la designació d'un Comitè Electoral per a les properes eleccions municipals i autonòmiques, i de la realització de la proposta de llista, davant la Comissió Federal de Llistes, prèvia consulta a les agrupacions municipals i de districte.

Tomás Gómez presenta el seu recurs

Per la seva banda, Tomás Gómez, confia que els recursos que presenti davant els òrgans interns contra la resolució de la comissió de l'executiva federal de suspendre de les seves funcions a tots els òrgans dels socialistes madrilenys es resolguin a favor seu perquè considera que té la "raó". Així ho ha assenyalat en declaracions a Onda Cero, recollides per Europa Press, després que dimecres ja avancés que a primera hora presentaria el primer recurs davant la comissió d'ètica i garanties del partit.

Tomás Gómez ha advertit Ferraz que "no pot funcionar sense respecte a les normes i al reglament" i ha demanat a la direcció estatal "que actuï d'acord al reglament ". "Recorrerem en tots els òrgans interns i espero que es resolgui favorablement la qüestió perquè tenim raó, i, si no, als tribunals", ha assenyalat Tomás Gómez, que ha reconegut que espera no haver d'arribar a això perquè "per sobre de tot" estima el partit.

El que sí que ha deixat clar és que no li tremolarà el pols si ha de portar a qualsevol, inclòs Pedro Sánchez, als tribunals, si intenta "posar una ombra de dubte" sobre la seva "honorabilitat". "No admetré ni un dubte ni una ombra sobre la meva honorabilitat i honradesa", ha asseverat.

El major error d'un líder del PSOE

Tomás Gómez creu que tot es deu a "una debilitat de Pedro Sánchez de lideratge interna molt important" i, davant d'això, intenta fer un "cop de poder territorial" i "control dels territoris per reforçar-se". "Crec que Pedro Sánchez ha comès l'error més gran que ha comès un secretari general des de fa molts anys", ha postil·lat.

stats