Política 06/06/2019

Torra i Bosch demanen als delegats del Govern a l'exterior que difonguin l'informe del grup de treball de l'ONU

El president creu que són una xarxa "necessària per fer front als desafiaments de l'Estat"

Júlia Manresa
2 min
El president Quim Torra, el conseller d'Exteriors Alfred Bosch i la delegada de la Generalitat a la UE, Meritxell Serret.

Brussel·lesReunió de tota la xarxa exterior del govern de la Generalitat a Brussel·les amb l'objectiu de donar una imatge d'unitat i de reforç de l'acció exterior del Govern. El conseller del ram, Alfred Bosch, s'ha trobat a la delegació catalana davant la UE amb la seva responsable, l'exiliada Meritxell Serret, i amb el mateix president Quim Torra, que ha donat el "mandat" a la desena de delegats també presents a la reunió de ser "els altaveus de la llibertat, la democràcia i els drets civils" i ha posat especial èmfasi en la voluntat que difonguin l'informe del grup de treball de l'ONU que demana l'alliberament dels presos polítics en presó preventiva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Us demano que sigueu els altaveus de la llibertat i dels drets civils i polítics de tots els catalans, també els que no tenen veu i aquells que volen silenciats. Us demano que feu arribar la resolució de l'ONU a tots els Parlaments", ha dit Torra amb contundència, i ha assegurat que es tracta d'un informe "vital". De fet, el mateix Alfred Bosch ha assegurat que és part del compliment de l'informe la missió de difondre'n el contingut, i per això també el conseller ha instat la resta de delegats a complir aquest mandat.

Bosch, assegut amb més d'una desena de delegats, ha reivindicat la necessitat que l’acció exterior catalana “expliqui la realitat” sobre Catalunya davant els “obstacles” que assegura que hi posa l’Estat. Ha posat d’exemple missatges sobre l’estat de l’economia catalana, sobre la qual assegura que el govern espanyol envia missatges pessimistes contraris a la “veritat” que demostren els indicadors. Torra ha reprès aquest argument enllaçant-lo amb el balanç del primer any de govern que va fer ahir, en què es va felicitar del bon rumb de l'economia catalana.

Tant el president com el conseller han ressaltat la importància de la imatge de tots els delegats reunits al voltant d'una taula a Brussel·les, després que l'aplicació de l'article 155 impliqués el tancament de diverses delegacions catalanes a l'exterior i que s'han anat reobrint des que Torra va arribar a la presidència de la Generalitat. "Sou una xarxa necessària per fer front als desafiaments de l'Estat", ha dit Torra abans de començar.

D'altra banda, també els ha demanat que "estiguin al costat dels grans consensos de país", ha dit en referència al 80% dels catalans que són partidaris d'un referèndum acordat, segons han revelat algunes enquestes com una enquesta de l'ARA.

Per la seva banda, la delegada davant la UE, Meritxell Serret, ha reivindicat la necessitat de reforçar l'acció exterior del govern català i de la "importància" que es faci des de Brussel·les: "[Volem] Reforçar el missatge que som i serem ciutadans i ciutadanes europeus i un actiu dins la construcció d'una UE més forta i més integrada".

stats