Política 07/01/2020

Torra demana a la JEC que no executi la inhabilitació perquè presentarà recurs al Suprem

El president de la Generalitat considera que la resolució és un "acte radicalment nul i ineficaç" i vulnera els drets humans

Ara
1 min
El president Torra, en la reunió extraordinària del Govern celebrada aquest divendres al vespre

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat a la Junta Electoral Central (JEC) que no executi la seva inhabilitació perquè presentarà un recurs al Tribunal Suprem (TS). En un escrit a la JEC aquest dimarts al matí, el cap del Govern ha concretat la seva intenció d'interposar un recurs a la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem i sol·licitar, així, la mesura cautelaríssima de suspensió de la resolució impugnada, contra l'acord de la JEC del 3 de gener. A hores d'ara Torra encara no ha rebut la notificació de la JEC de la resolució que l'inhabilita com a diputat del Parlament.

Torra considera que la decisió de la JEC és un "acte radicalment nul i ineficaç i vulnera drets fonamentals protegits per la Constitució i el Conveni Europeu de Drets Humans". D'aquesta manera, el president de la Generalitat demana a l'òrgan electoral que suspengui l'execució de l'acord perquè no es vulneri el seu dret a la tutela judicial efectiva, de conformitat amb la reiterada jurisprudència del Tribunal Constitucional (TC).

Un cop va conèixer la resolució de la JEC, el president ja va comunicar a la Junta Electoral Provincial de Barcelona que recorreria al Suprem, i que per això demanava que no executés l'acord de la JEC. Torra ja va explicar que sol·licitaria al tribunal la mesura cautelaríssima de suspensió de la resolució, el tràmit que ha fet aquest dimarts.

Escrit de Torra a la JEC
stats