Política 02/09/2019

Torra acusa el TSJC de parcialitat i d'una "celeritat interessada"

El president de la Generalitat anuncia accions legals per les "irregularitats" que hauria comès el tribunal a l'hora de fixar la data del judici

Ara
1 min
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la declaració institucional

BarcelonaDesprés que aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi fixat i fet pública la data del judici oral contra Quim Torra per mantenir els llaços grocs als edificis públics, el mateix president de la Generalitat ha acusat el tribunal de parcialitat i d'utilitzar una "celeritat interessada". "Som davant d'un assenyalament marcadament precipitat", ha expressat la Generalitat en un comunicat.

El Govern considera que el TSJC ha comès una "irregularitat" a l'hora de fixar la data del judici oral perquè s'ha fet "amb data prèvia a la interlocutòria d'admissió i denegació de proves", un fet que considera que és contrari a la llei d'enjudiciament criminal. "Cal tenir en compte que els jutges i tribunals no tan sols han de ser imparcials, sinó que també en tinguin l’aparença. I aquesta irregularitat posa en dubte aquesta imparcialitat", defensen des del Palau de la Generalitat. En aquest sentit, des de Palau avisen que emprendran accions legals "contra aquest error processal que demostra que la pressa és enemiga del rigor".

De fet, l'executiu català creu que tot plegat demostra que el TSJC ha utilitzat una "celeritat interessada". "La justícia és lenta només quan vol", ha denunciat la Generalitat, i ha aprofitat per retreure al Tribunal Suprem que els presos independentistes hagin hagut d'esperar gairebé dos anys en presó provisional "la resolució del seu procés penal".

stats