Política 13/10/2020

Torrent confirma que no hi ha cap candidat per presentar-se a la investidura

El president del Parlament acaba la ronda de consultes amb els grups i properament ho comunicarà oficialment

Ara
1 min
El president del Parlament, Roger Torrent, en la reunió de la mesa ahir al matí.

BarcelonaUn cop finalitzada la ronda de consultes, el president del Parlament, Roger Torrent, ha constatat que cap grup parlamentari ha plantejat un candidat a la investidura de la presidència de la Generalitat. Així ho ha explicat el mateix Torrent aquest dimarts en una entrevista a Onda Cero, on també ha detallat que en els propers dies ho comunicarà oficialment. El president del Parlament ja havia situat al dia 15 d'octubre el termini en què vencien els 10 dies naturals per proposar un candidat a la investidura.

Tot i que el president del Parlament no ha precisat la via que utilitzarà per fer aquesta comunicació, fonts parlamentàries apunten a l'agència Efe que ho farà mitjançant una "resolució raonada" que serà publicada al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC), en la qual es constatarà que no hi ha un candidat viable. Un cop faci la comunicació oficial, arrencarà el termini de dos mesos durant els quals hi pot haver el debat d'investidura si ho demana algun grup parlamentari. En cas que no ho demani ningú, com tot apunta que passarà, es convocaran eleccions 54 dies després.

Això porta a celebrar els comicis el 14 de febrer, tal com ha explicat Torrent en l'entrevista, on també ha insistit que aquesta data no és una decisió seva sinó que és fruit de traslladar al calendari el que marca la llei. "És agafar el calendari i veure quin és el diumenge més pròxim" al que fixa la normativa, ha afirmat. Des de JxCat havien retret al president del Parlament que hagués fixat la data electoral de manera unilateral sense consultar-ho amb el seu grup.

stats