Política 31/10/2019

Una comissió treballarà en el programa de la candidatura conjunta de Lliures i la Lliga Democràtica

Les dues formacions s'han reunit aquest dijous per avançar en la confluència de la formació

A.m
2 min
El president de Societat Civil, Josep Ramon Bosch, envoltat pels vicepresidents / EFE

BarcelonaLes converses entre la Lliga Democràtica i Lliures de cara a bastir una candidatura conjunta per a les pròximes catalanes continuen, tot i que per ara no han sumat més suports. Aquest dijous el grup promotor de la nova formació, que anomenen "l'entesa catalanista", s'ha reunit en un hotel de Barcelona per avançar en la confluència de la formació catalanista no sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la reunió s'ha acordat la celebració d'un congrés d'Entesa dels Catalanistes que tindrà lloc al gener, així com la designació d'una comissió permanent que confegirà tant les bases programàtiques de la nova candidatura com el mecanisme d'elaboració de les llistes de cara a les pròximes eleccions.

A la trobada hi han assistit representants de la Lliga Democràtica, Lliures, i les organitzacions Cercle Carlemany, Barcelona Districte Federal, Catalunya Segle XXI i Converses de Catalunya. Tot i que la reunió també ha comptat amb la presència de membres d'Units per Avançar, els organitzadors han insistit que hi eren a títol personal i no com a representants del partit, que de moment sempre s'ha desmarcat de la iniciativa. D'altra banda, hi havia un altre representant de Convergents que ha assistit al dinar com a observador, ja que el partit també ha rebutjat, de moment, formar part de la candidatura en considerar-la massa poc sobiranista.

En un comunitat, l'entitat defensa la necessitat d'"articular una alternativa política que superi la divisió de la societat catalana, restableixi la normalitat i afronti els seus problemes més urgents desatesos pel desgovern actual". L'anunci arriba després que la setmana passada el regidor de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, afirmés que no descarta presentar-se també a les pròximes catalanes conjuntament amb Eva Parera, impulsora de la Lliga Democràtica, que va marxar de la plataforma en considerar que era ideològicament massa catalanista per competir pel vot amb Ciutadans.

stats