Política 27/04/2014

Tremosa: "La tercera via no la podem proposar els catalans"

El candidat de CDC al Parlament Europeu remarca el "compromís radical" de Duran amb la consulta però adverteix que una oferta a Catalunya només pot plantejar-la el govern espanyol

Roger Mateos
1 min
REEDICIÓ DEL 2009 
 Ramon Tremosa, enmig de Mas i Duran, ja va ser candidat a les últimes europees.

BarcelonaEl cap de llista de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha destacat el "compromís radical" de Josep Antoni Duran i Lleida amb la consulta sobiranista, però ha volgut puntualitzar l'abast de les seves declaracions al diari 'La Vanguardia', en què el líder d'Unió afirma que "la tercera via és l'única solució i està més viva que mai".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tremosa ha assegurat que "no hi ha novetat" en aquestes paraules perquè això Duran "sempre ho ha dit" i, per tant, simplement és "coherent". A més, considera que "és molt bo que no hi hagi dubtes" sobre el compromís de Duran amb la consulta. Ara bé, ha volgut puntualitzar que "la tercera via no la podem proposar els catalans", només pot fer-ho "el govern espanyol", i "cada dia que passa" sense que plantegi una oferta a Catalunya és "un dia perdut".

Després del nou Estatut, escapçat a mans del Tribunal Constitucional, els catalans ja han "acabat" de posar sobre la taula propostes d'encaix a Espanya. Ara li toca al govern espanyol, ha afegit. "No som ningú per dir com Espanya s'ha d'organitzar internament", ha remarcat.

Per la seva banda, el candidat d'Unió i número tres de la llista –per darrere de Tremosa i del representant del PNB–, Francesc Gambús, ha refermat el compromís de CDC i d'Unió per treballar "plegats" per fer possible la consulta.

stats