Publicitat
Publicitat

Eleccions 22-m

"Els últims quatre anys han estat lamentables"

Trias: "No vull governar amb aliances que em lliguin de mans i peus"

L'alcadable de CiU per Barcelona es mostra "preocupat" per la inseguretat ciutadana i defensa les polítiques d'integració de la immigració

El cap de llista de Convergència i Unió a les eleccions municipals de Barcelona, Xavier Trias, ha descartat la possibilitat d'arribar a acords estables amb altres partits per dirigir la ciutat durant els propers quatre anys: "Vull governar sol, no amb aliances que em lliguin de mans i peus", ha sentenciat en una entrevista al programa En días como hoy, de Ràdio Nacional. Trias, en canvi, s'ha mostrat partidari de "buscar acords puntuals amb tots els grups", i ha assegurat que estendrà la mà "a tothom" i que governarà "des de la complicitat i no des de l'autoritarisme" que, en la seva opinió, ha caracteritzat el mandat de Jordi Hereu.

El candidat de CiU ha qualificat de "lamentables" els últims quatre anys de la capital catalana i ha parlat del final d'un projecte que "fins al 92 va ser molt exitós", però que des de llavors ha consistit a governar "a cop de decorat i de grans esdeveniments". "Ara el gran esdeveniment ha de ser generar ocupació", ha assegurat. Trias s'ha mostrat "il·lusionat" de cara als comicis de diumenge, i s'ha mostrat "segur que hi haurà canvi".

En matèria de seguretat ciutadana, Trias ha dit que està "preocupat" per la situació de la ciutat i ha recordat que és "la segona preocupació" dels barcelonins. Per això, diu, cal actuar des de la prevenció, a partir de quatre punts: crear ocupació, afavorir "que la gent visqui en bones condicions", millorar l'educació i posar Guàrdia Urbana als carrers amb tasques de prevenció.

I pel que fa a la immigració, un altre dels temes destacats de la campanya, el candidat de CiU ha assegurat que "la integració passa per tres coses: treball, habitatge i educació". Per Trias, "dir 'Fora, fora' és una teoria equivocada, primer perquè no se'n van i segon perquè cal que els immigrants tinguin objectius comuns amb nosaltres i estimin el nostre país".

Trias ha insistit a criticar la gestió econòmica del tripartit a la Generalitat, que, segons ell, ha obligat el Govern actual a tirar endavant el pla de retallades. I tot i que ha admès que "la situació de l'Ajuntament no és tan greu com la que s'ha donat a la Generalitat", sí que ha criticat despeses "inútils" com l'enviament de felicitacions de Nadal o el projecte de zoo marí, "que costarà 9 milions d'euros". Per això ha avançat que la seva primera decisió en accedir a l'alcadia serà "suprimir les despeses supèrflues i destinar-les a coses socials".

L'alcaldable convergent ha parlat d'una ciutat "centrada en les persones", amb dos problemes principals sobre els quals cal incidir: "crear ocupació i donar resposta a les necessitats de la gent que ho passa malament". També ha afegit que "l'Ajuntament ha de convertir-se en un facilitador" i que "no pot ser que dificulti les coses". Per últim, Trias s'ha referit al turisme, i ha afirmat que "l'obsessió" de la ciutat en aquest camp ha de ser "la qualitat".

RE

Més continguts de