Política 24/01/2017

Els tribunals tornen a vetar l'estelada 'nòmada' de Sant Cugat

La bandera va ser retirada de la plaça Lluís Millet després d'una denúncia de Societat Civil Catalana i el consistori l'havia reubicat a la plaça Octavià

Ara
1 min
Mercè Conesa, portaveu de CDC, en la roda de premsa / ACN

BarcelonaL'estelada 'nòmada' de Sant Cugat no podrà ocupar "cap més espai públic". La jutgessa Elsa Puig exigeix que l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès compleixi la sentència i retiri l'estelada de la plaça Octavià, on l'havia situat després que la justícia obligués el consistori a retirar-la de la plaça Lluís Millet.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quan semblava que el trasllat ja era definitiu, una nova denúncia de SCC ha fet que la magistrada hagi advertit, de nou, al consistori sobre la ubicació de la bandera. En aquest cas, Puig ha sentenciat que no poden tornar a col·locar l'estelada enlloc més perquè estarien incomplint el mandat judicial.

Tot i que en la primera sentència s'ordenava la retirada de la bandera de la plaça Lluís Millet, la magistrada considera que els fonaments del dictamen deixaven ben clar que l'estelada "no podia col·locar-se a cap espai públic". És per això que Puig arriba a la conclusió que el trasllat "vulnera allò acordat en l'esmentada sentència".

La nova sentència també recull les declaracions que l'alcaldessa del municipi, Mercè Conesa, va expressar al diari digital 'El cugatenc' en què assegurava que "tantes vegades com es retiri l'estelada, tantes vegades la tornarem a penjar". Ara, resta saber si l'alcaldessa acceptarà el mandat judicial i retirarà l'estelada o tornarà a traslladar-la.

stats