Política 21/01/2016

Un imitador de Puigdemont aconsegueix pactar una reunió amb Mariano Rajoy

En una broma per telèfon a Ràdio Flaixbac, queden que li trucarà el 25 de gener "per fixar una data i reunir-se". El president espanyol admet que "té l'agenda molt lliure" en plenes negociacions per a la investidura

Ara
3 min

BarcelonaTot i no haver-lo trucat un cop investit president de la Generalitat, Mariano Rajoy estaria disposat a reunir-se amb Carles Puigdemont a partir del 25 de gener, en funció de com vagin les converses per a la formació d'un govern a Madrid. Com a mínim és el que es desprèn del que el mateix Rajoy ha dit en una conversa per telèfon emesa aquest dijous per Ràdio Flaixbac. Rajoy ha estat víctima d'una broma del programa 'El matí i la mare que el va parir'. Un imitador de Puigdemont ha aconseguit burlar tots els filtres i parlar directament durant 2 minuts amb el president espanyol en funcions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La conversa es va enregistrar dimecres i s'ha emès íntegrament aquest dijous com si fos en directe. En plenes negociacions per a la formació d'un govern, Rajoy admet que "té l'agenda molt lliure" i diu al fals Puigdemont que li trucarà a partir del 25 de gener per buscar data per a una reunió "en 24 o 48 hores", segons "com es resolgui l'afer de la investidura".

La broma ha evidenciat la facilitat amb què es pot contactar amb el president espanyol. Un dels components de l’equip es va fer passar per un membre adjunt de la Generalitat de Catalunya i va trucar a la Moncloa per parlar amb Presidència del govern espanyol. Des de la institució van desviar la trucada a la secretària de Rajoy. Uns minuts més tard, la secretària va desviar la trucada al mateix Mariano Rajoy, que es pensava que realment parlava amb Carles Puigdemont.

Durant la conversa, amb un to cordial, Rajoy comenta a Puigdemont que "s’havien conegut inaugurant l’AVE a Girona quan ell era alcalde" i fins i tot li ha dit que "el trucaria el dilluns 25 de gener per fixar una data i reunir-se, perquè té l’agenda molt lliure". Al final de la conversa, el presentador del programa, Carles Pérez, ha desvelat la broma. Rajoy s'ha quedat callat fins que ha dit "això no és seriós".

El mateix Carles Pérez, ha explicat aquest dijous a TV3, que ha estat "una qüestió de sort" i que es van quedar molt "sorpresos" en veure que anaven passant "tots els filtres". De fet, el dia anterior van intentar fer la mateixa broma a Puigdemont i no se'n van sortir. Una de les claus, assegura Pérez, és que el nou president de la Generalitat encara no és prou conegut i això "ha afavorit" que la imitació "colés". De fet, el director del programa, ha admès: "No sabem imitar Puigdemont, té una veu difícil d'imitar". Carles Pérez també ha assegurat que no han rebut "cap trucada", ni "cap pressió" perquè no s'emetés la conversa. Fins i tot agraeix a Rajoy que s'ho hagi pres bé.

La conversa, transcrita

Mariano Rajoy: President

Imitador Puigdemont: President, què tal?

MR: Bon dia, com va la vida?

Imitador Puigdemont: Encantat de parlar amb vostè.

MR: Igualment, ens vam conèixer allà, inaugurant l’AVE, eh?

IP: Sí és veritat.

MR: A Girona, quan era vostè alcalde.

IP: I tant i tant. Ja tocava que parléssim vostè i jo, oi?

MR: Sí, sí, sí… Molt bé.

IP: Hauríem de buscar un dia, si a vostè li sembla bé perquè… Ara que hi ha un nou interlocutor amb tot l’afer… Per començar amb bon peu…

MR: Molt bé… Molt bé…

IP: Una mica ja sabem el que ens direm, però per fer-ho oficialment…

MR: Per fer-ho, sí… Miri, jo li proposo una cosa. Com que aquesta setmana està el rei amb les consultes, segons com quedi aquest assumpte... Perquè, és clar, jo no sé com quedarà aquest assumpte. Però jo crec que dilluns li puc trucar. Dilluns 25, segon com estiguem, si hi ha investidura, si no n’hi ha, el temps... Jo tinc l’agenda molt lliure, de manera que la podríem fixar per 24 o 48 hores.

Carles Pérez: President, què tal? No ens pensàvem que això arribaria a sortir així, però li he de confessar una cosa: em dic Carles Pérez i l’estic trucant des d’un programa de ràdio. I tinc al meu costat un noi que és l’imitador del president. No crèiem que això sortís… Nosaltres potser estem tan sorpresos com vostè, president.

Mariano Rajoy: Bé. És que no és seriós això. Entendran vostès que això no és seriós. De quina emissora són vostès?

CP: Una emissora catalana que es diu Ràdio Flaixbac.

MR: D’acord.

CP: Aprofito l’ocasió per agrair-li el 'fair play' i per donar-li ànims i que parlant s’entén la gent i s’entendran segur.

MR: D’acord, moltes gràcies.

stats