Judicialització

El TSJC estudiarà si assumeix la causa contra Garriga per l'organització de l'1-O

El cas ara està en mans del jutjat d'instrucció número 13

ARA
1 min
Consellera de Cultura, Natàlia Garriga, divendres al seu despatx

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) estudiarà si es fa càrrec de la causa contra la consellera de Cultura, Natàlia Garriga. La sala ha denegat el requeriment d'inhibició que havia fet la defensa de Garriga però ha establert incoar diligències indeterminades, en el marc de les quals valorarà l'admissió de la causa prèvia designació de ponent. Garriga va enviar un escrit al TSJC perquè requerís a la secció 21a de l'Audiència de Barcelona que s'inhibís de la investigació contra ella i la traspassés al TSJC, incorporant-la en la causa oberta contra Lluís Salvadó i Josep Maria Jové. La sala ha rebutjat la petició del requeriment perquè no s'ajusta a les exigències processals aplicables.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Garriga va ser citada el 6 de juny al jutjat d'instrucció número 13 però es va negar a declarar. La consellera, que va ser una de les detingudes en l'operació d'entrada i escorcolls del 20-S, està processada per un delicte de malversació per haver participat en l'organització del referèndum de l'1-O com a directora de serveis de la secretaria general de Vicepresidència, càrrec que ocupava l'octubre del 2017.

La sala civil i penal del TSJC recorda que Garriga no té legitimació processal per sol·licitar que la seva causa s'acumuli a la de Jové i Salvadó, perquè no s'ajusta a les exigències processals aplicables. Per aquest motiu ha optat per obrir diligències de manera que sigui la sala d'admissions del TSJC la que estudiï la documentació sobre el seu cas i resolgui si assumeix la investigació contra ella.

stats