Política 29/03/2014

Les cues de pakistanesos votant porten la polèmica a les primàries del PSC

Les xarxes s'omplen de comentaris que indiquen que els membres de la comunitat pakistanesa votaven guiats per persones del PSC. Montserrat Tura demana que s'aclareixin "amb urgència" les notícies de "mala praxi"

Ara
2 min
Pakistanesos fent cua per votar a les primàries del PSC al Raval / Ton Boix (blog 'Enforcall')

BarcelonaLes primàries del PSC per escollir el candidat a cap de llista per Barcelona, que han acabat amb la victòria insuficient de Jaume Collboni –que s'haurà de disputar la segona volta amb Carmen Andrés–, s'han vist tacades per la polèmica. Tot i que cap dels candidats derrotats discuteix els resultats, el cert és que les xarxes socials van plenes de comentaris de persones que asseguren que els pakistanesos que feien cua per participar en les primàries anaven a votar amb una papereta que els havien donat a l'exterior del local. Alguns afirmen que els que donaven les paperetes als votants eren membres de la candidatura de Collboni.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El 70% dels participants en les primàries –obertes a tota la ciutadania– no eren militants ni simpatitzants del PSC, la qual cosa ha provocat sorpresa. Però encara ha resultat més curiós que molts dels votants eren estrangers. A Ciutat Vella, desenes de pakistanesos han acudit a votar, i alguns testimonis han assegurat als mitjans de comunicació que persones del partit s'havien acostat als immigrants i els havien ficat sobres a la butxaca. La majoria dels votants a Ciutat Vella eren pakistanesos. Ciutat Vella ha estat, justament, el districte de la ciutat on la participació ha estat més elevada. Alguns no sabien ni català ni castellà, i molts no semblaven tenir clar què es votava. Això ha provocat una gran polèmica a les xarxes socials, però també molts comentaris humorístics, comparant les primàries al PSC amb les eleccions als països islàmics.

El professor de la UPC Ton Boixadors ha estat testimoni d'aquests fets, segons ha recollit al seu blog,'Enforcall'.

Cap dels contrincants de Collboni ha mostrat la seva intenció d'impugnar les primàries, però des del seu compte de Twitter Montserrat Tura advertia de la necessitat d'aclarir "amb urgència" les acusacions de "mala praxi".

stats