Política 22/09/2017

TV3 fa pública la gravació que demostra la trama de la Policia Nacional contra l'independentisme

Un agent intenta convèncer un home marroquí perquè els passi informació d'Àngel Colom

Ara
2 min
TV3 fa pública la gravació que demostra la trama de la Policia Nacional contra l'independentisme

BarcelonaTV3 ha tingut accés a una gravació en què un càrrec de la Policia Nacional intenta convèncer un home marroquí de nom fictici Ahmed perquè -a canvi de diners- els passi informació sobre el llavors responsable de Nous Catalans, Àngel Colom, en el marc de l'operació Catalunya. Era l'octubre de fa tres anys, quan Jorge Fernández Díaz dirigia encara el ministeri de l'Interior.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'Ahmed, amb passaport espanyol, és convidat a reunir-se amb la cúpula de la policia espanyola a Catalunya. La reunió es fa a la biblioteca que tenen a la comissaria de Sabadell. El citen, suposadament, perquè ell és una persona influent en la comunitat marroquina, i té molt bona relació amb el grup Nous Catalans, que dirigia Àngel Colom.

De camí cap a la comissaria, un primer policia li avança el tema.

Policia 1: "Aquests van al darere d'Àngel Colom".

Ahmed: "Ah! Àngel Colom, sí"

Policia 1: "I això els va interessar molt, saps? Quan van veure que tu sabies moltes coses, s'hi van interessar. Van dir: 'Hòstia, doncs... volem parlar amb ell'. Jo suposo que el que volen és anar darrere d'en Colom, treure'n els draps bruts, saps? I segurament voldran veure fins on estàs disposat a arribar".

A la reunió hi ha l'inspector de la Brigada Provincial d'Informació, que és qui fa les preguntes i els posteriors comentaris:

Inspector: "A veure, a nosaltres ens interessaria saber les coses que es fan allà dins, a la seu d'en Colom. Saber-ne una mica... En aquest sentit, tu ens podries ajudar? Una miqueta? Allà, traient informació del que fa aquell senyor allà dins, i tal? No és res que vagi en contra dels marroquins. Més aviat és pel tema de l'independentisme. Tot el que faci ell en aquest sentit, eh... de politiqueig, dels diners de la Generalitat... a nosaltres ens interessa saber-ho. Sí, anar per allà, poc a poc, mirar una mica el que fa, quins plans té, totes aquestes coses...".

A canvi de la informació, la policia espanyola li assegura que obtindrà diners i ajuda en tot el que li calgui. També li diuen que no corre cap perill, sempre que no ho digui a ningú.

Inspector: "Amb nosaltres no correràs cap perill, estaràs cobert i no passarà res, excepte... sempre que no passi res, eh? I és que el que parlem ho comentis a una altra policia, un altre cos, als Mossos d'Esquadra, al CNI, als serveis secrets marroquins... Si tu respectes això, no has de tenir cap problema. Tot seran avantatges per a tots. Ara, si tu demà, per exemple, dius a la Generalitat el que estem parlant aquí, doncs això és un problema per a nosaltres".

Ahmed: "I per a mi".

Inspector: "I per a tu".

Finalment, l'home no va fer la feina que li proposaven. Aquesta gravació coincideix després que el Congrés hagi donat per fet que es van utilitzar fons reservats de l'Estat per finançar l'anomenada operació Catalunya, per desacreditar polítics catalans en l'època de Jorge Fernández Díaz al ministeri de l'Interior. Així ho va aprovar aquest dijous el ple del Congrés amb els vots en contra només del PP i l'abstenció de Ciutadans.

stats