Política 05/09/2014

Última crida de l'ANC i Òmnium per omplir la V i aconseguir que sigui "la Diada definitiva"

Els organitzadors de la mobilització d'aquest Onze de Setembre llancen un espot amb la crida final de Muriel Casals i Carme Forcadell per inscriure's i unir-se a la Via Catalana 2014

1 min

Última crida per assegurar l'èxit de la V, la gran mobilització que l'ANC i Òmnium Cultural preparen per a la Diada d'enguany. Les presidentes de les dues entitats, Carme Forcadell i Muriel Casals, demanen, en un espot, un últim esforç per omplir els trams que falten.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons l'última dada feta pública ahir, hi ha més 400.000 persones inscrites, però els organitzadors esperen incrementar aquesta xifra en poc menys d'una setmana, que és el que falta per a la Diada. Tot plegat, "per assegurar que aquesta serà la Diada definitiva", assenyalen les dues presidentes a l'espot.

L'espot combina els moments més destacats de la roda de premsa conjunta d'ahir, amb imatges de les consultes sobre la independència del 2009, la manifestació del 10-J del 2010, la de l'11-S del 2012 i la Via Catalana del 2013, així com imatges de mobilitzacions i moments que han ajudat a "vèncer les lleis injustes", com les que reivindicaven el dret a vot de les dones.

"L'any que ve no volem tornar a ser aquí"

A la crida, Casals aposta perquè el setembre del 2015 els catalans estiguin construint ja un "país nou" en comptes d'estar presentant una nova mobilització. Al seu torn, Forcadell afirma que "si volem fer la mobilització més massiva de la història d'Europa hem de ser més". Casals conclou que "volem transmetre al món un missatge clar, i ho farem a la nostra manera: amb calma, amb il·lusió i amb fermesa".

Forcadell apel·la també a aquells que creuen que les mobilitzacions no serveixen per a res a mirar dos anys enrere i recordar "com estàvem i com estem ara". I conclou: "només depèn de nosaltres".

stats