Política 17/02/2016

L'ultra que va amenaçar el fotoperiodista Jordi Borràs ara diu que no recorda haver-ho fet

Hi ha un vídeo on es veu com Pedro Chaparro insta 200 persones a clavar-li "una bona hòstia". L'investigat ha declarat en un jutjat de Madrid perquè ha al·legat que no té mitjans per venir a Barcelona, tot i que cada 12 d'octubre ve a la capital catalana

Albert Solé
2 min

BarcelonaPedro Chaparro, dirigent del partit d'ultradreta Democracia Nacional, ha declarat avui en una jutjat d'Alcalá de Henares que no recorda haver amenaçat el fotoperiodista Jordi Borràs en un acte públic el 12 d'octubre passat a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Chaparro va fer una crida a les 200 persones que tenia al davant a agredir Borràs. Chaparro va qualificar el fotoperiodista català de "rata" i va convidar els manifestants a donar-li "un calbot, però no gaire violent, no fos cas que us detingui la policia". "Li doneu una bona hòstia i que se'n vagi", va dir poc després Chaparro, que va ser un dels detinguts per l'atac al centre cultural Blanquerna de Madrid durant la diada de l'any 2013. El seu germà, Enric Borràs, periodista d'aquest diari, ho va enregistrar en vídeo.

Chaparro primer s'ha negat a respondre a les preguntes de l'acusació particular i als advocats de Borràs, però quan l'hi ha preguntat el jutge, ha dit: "No ho recordo". Quan després el jutge li ha dit que les seves amenaces estaven gravades en vídeo –no li ha ensenyat el vídeo perquè ara tot just és la fase d'instrucció–, primer s'ha sorprès, i després ha respost que se l'havia malinterpretat.

Una curiositat de la declaració d'avui és que Pedro Chaparro, tot i que la instrucció del cas s'està fent des d'un jutjat de Barcelona, va al·legar que no es podia desplaçar perquè no té mitjans per fer-ho. Una justificació curiosa, ja que Chaparro cada 12 d'octubre ve a Barcelona per als actes ultra habituals. I quan el jutjat barceloní ha trobat un jutjat d'Alcalá de Henares perquè pogués declarar, Chaparro ha dit que no tenia advocat i que no podia fer-ho tampoc. Finalment, com que els advocats de Jordi Borràs i de l'acusació particular sí que s'han desplaçat a Madrid, ha acabat declarant amb un advocat d'ofici, que no li ha fet cap pregunta.

stats