Política 15/06/2015

Fractura a UDC: la direcció ignora els crítics i demana a CDC que s'avingui a canviar el full de ruta del 27-S

Els crítics, que han perdut la votació per prendre aquesta decisió al comitè de govern d'avui, negociaran per separat amb Convergència, ERC i les entitats sobiranistes les condicions per adherir-s'hi

Oriol March
2 min
El comitè de govern d'Unió s'ha reunit aquest dilluns per valorar els resultats de la consulta interna

BarcelonaEl secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha comparegut aquest migdia després d'una reunió de quatre hores del comitè de govern per informar que el partit iniciarà converses amb CDC per negociar el full de ruta de cara a les eleccions del 27-S. L'aval rebut no ha estat unànime per part de la direcció: 17 membres hi han votat a favor i vuit ho han fet en contra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ara el que pertoca és obrir el marc de negociacions en el si de la federació sobre la fase del que ha estat referendat pel 50,3% dels militants d'Unió. S'ha mandatat al secretari general, jo mateix, obrir aquestes converses d'acord amb allò que era la pregunta de la consulta interna", ha indicat Espadaler.

A la reunió de la direcció no hi ha assistit la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que ahir tampoc va comparèixer al costat de la plataforma del sí a la consulta interna. Josep A. Duran i Lleida tampoc ha fet cap intervenció pública des que es va conèixer el resultat del procés, resolt per un centenar de vots.

"Hem fet una valoració positiva unànime de tots els membres del comitè de govern. Ens enorgulleix com ha anat amb independència de què es defensava a la pregunta", ha apuntat Espadaler, que ha tret pit per haver assolit un 65% de participació a la jornada de diumenge.

Garanties del procés i resultats finals

"El comitè de govern constata que el procés ha aconseguit totes les garanties democràtiques", ha indicat el secretari general, que ha apuntat que aquesta conclusió ha arribat de forma "unànime".

El resultat provisional –no serà definitiu fins divendres– és lleugerament diferent del recompte que es va fer públic ahir. 1.333 militants, un 50,3%, van votar a favor del sí, i 1.238 ho van fer a favor del no, un 46,7%.

stats