Política 19/02/2014

Les joventuts d'Unió proposen els càrrecs del partit es votin per separat

De cara a la reforma dels estatuts, la Unió de Joves defensa que els militants que es donin de baixa del partit i tornin a donar-se d'alta no puguin optar a cap càrrec fins que hagi passat un any

Efe
1 min
El secretari general d'Unió de Joves, Roger Montañola, en un acte amb Duran

BarcelonaUnió de Joves, la branca juvenil d'Unió, ha presentat una sèrie d'esmenes als nous estatuts de la formació que, entre d'altres aspectes, proposen limitacions de càrrecs públics dels membres de la formació i que la candidatura a president del comitè de govern es voti de forma uninominal. La direcció del partit liderat per Josep Antoni Duran i Lleida va fer una proposta dels nous estatuts, que s'hauran d'aprovar en un congrés extraordinari el 22 de febrer després de la negociació d'un centenar d'esmenes vives.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts democristianes consultades per Efe, una d'aquestes esmenes, defensada per Unió de Joves, propugna que les candidatures a president, secretari general, vicesecretari general i les vicepresidències executives es votin de forma uninominal i no com un grup tancat, com es fa actualment.

Aquesta modificació no afectaria la resta de membres del comitè de govern –l'executiva del partit–, que se seguirien votant com una llista. Unió de Joves també proposa que les persones que es donin de baixa del partit i tornin a donar-se d'alta no puguin optar a cap altre càrrec orgànic fins que hagi passat un any.

També els joves democristians volen que els càrrecs electes –alcaldes i regidors– de localitats de més de 50.000 habitants no puguin acumular més càrrecs públics, de manera que no podrien ser diputats provincials, ni autonòmics ni estatals.

stats